Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kořeněný ananas

4–6 porce
do 30 minut
Kořeněný ananas
Kořeněný ananas Autor: Marek Bartoš / Grilování
Překvapivě lahodné je grilované ovoce. Cukry v něm nad plameny zkaramelizují a chuť se mnohonásobně zvýrazní. Kromě nedostižného ananasu můžete grilovat třeba broskve, meloun nebo jahody.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Odkrojte horní část ananasu a pak okrájejte kůru. Ananas rozkrojte na 8 až 10 plátků a opatrně z nich vykrojte tuhý střed.
  2. V misce promíchejte cukr s limetovou kůrou, skořicí a hřebíčkem. Gril rozehřejte na 230–320 °C. Rošt potřete olejem.
  3. Plátky ananasu potřete rozpuštěným máslem a oválejte je v okořeněném cukru. Přebytek cukru oklepejte, plátky rozložte na gril a opékejte do zlatohněda, asi 4 až 6 minut z každé strany. Obracejte je kleštěmi. Hotové přesuňte na talíř a podávejte.
Reklama

Kořeněný ananas  Foto:

Kořeněný ananas, foto: Marek Bartoš / Grilování

Další recepty Zdeňka Pohlreicha najdete v kuchařce Grilování.

Prima Fresh grilování Foto:

Související témata: ananas , grilování , grilované ovoce
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama