Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kokosová hrnková bábovka

12 porcí
do 1 hodiny
Kokosová hrnková bábovka
Kokosová hrnková bábovka Autor: Michal Šajmir
Jednoduchý recept, ideální třeba na chalupu, je vhodný i pro úplné začátečníky. Měření klasickým hrnkem čtvrtlitrákem vám urychlí práci. A výsledná chuť? Vážně výborná!
Reklama

Suroviny (12 porcí)

Reklama

Postup

  1. Formu na bábovku důkladně vymažte a vysypte strouhankou.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Do mouky přidejte ostatní suroviny a důkladně promíchejte. 1/3 těsta dejte bokem a přimíchejte do něj kakao.
  4. Do připravené formy vlijte kokosové těsto a následně opatrně vlijte i těsto s kakaem. Zlehka promíchejte špejlí, tak aby vzniklo mramorování.
  5. Bábovku vložte do předehřáté trouby a pečte ji asi 45 minut, přičemž ji po 30 minutách začněte průběžně kontrolovat pomocí špejle. Jakmile se těsto na špejli přestane lepit, je bábovka hotová
  6. Upečenou kokosovou bábovku nechte trochu vychladnout, vyklopte z formy a můžete podle chuti ozdobit nebo lehce pocukrovat moučkovým cukrem.
Reklama

Kokosová hrnková bábovka Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama