Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kančí ragú s omáčkou z čokolády

4 porce
nad 2 hodiny
Kančí rangout s omáčkou z čokolády
Kančí rangout s omáčkou z čokolády Autor: archiv Prima
Maso a čokoláda? Zní to netradičně, ale Zdeněk Pohlreich vám v pořadu Teď vaří šéf ukáže, že se to k sobě perfektně hodí.
Reklama

Všechny recepty z 19. dílu s tématem ČOKOLÁDA najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Kančí si naložte den předem: nakrájejte maso, mrkev, cibuli a řapíkatý celer. Přidejte pár kuliček jalovce, bobkový list, pokapejte malinovým octem a zalijte červeným vínem. Všechno promíchejte v pekáčku, přikryjte fólií a dejte uležet do lednice.
  2. Druhý den pekáček vyndejte a celou směs přeceďte do druhé nádoby. Dejte stranou maso a osolte ho. V kastrůlku nechte rozehřát olivový olej a maso zprudka opečte.
  3. Pak ho vyndejte do misky a orestujte zeleninu, kterou zalijte přeceděnou marinádou. Nakonec vraťte do hrnce zpátky maso. Promíchejte, zakryjte pokličkou, přiveďte k varu, pak var stáhněte na minimum a nechte dusit doměkka asi 1–1,5 hodiny.
  4. V druhé pánvičce ohřejte cca 1dcl malinového octa, přisypte třtinový cukr a nechte ho rozpustit. Přidejte pár rozinek a poprašte kakaovým práškem. Tuto směs přidejte k masu a přisypte ještě pár piniových oříšků. Stáhněte z plotny, přidejte nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit.
  5. Jako přílohu nakrájejte bílý chleba, pokapejte ho olivovým olejem a krátce opečte na pánvičce.
  6. Kančí nandejte do hlubokého talíře a podávejte spolu s opečeným chlebem.
Reklama

Kančí rangout s omáčkou z čokolády Foto:

Kančí rangout s omáčkou z čokolády Foto:

Kančí rangout s omáčkou z čokolády Foto:

Kančí rangout s omáčkou z čokolády Foto:

Kančí ragú s omáčkou z čokolády, foto: archiv Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama