Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kachní foie gras s karamelizovanými jablky

4 porce
do 30 minut
Kachní foie gras s karamelizovanými jablky
Kachní foie gras s karamelizovanými jablky Autor: Vlado Kníž
Kachní foie gras to je klasika francouzské kuchyně, která rozhodně nesmí chybět ve vašem repertoáru. K tomu zkaramelizovaná jablka – a dokonalý předkrm je hotov.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Do pánve nasypte třtinový cukr, nechte ho zkaramelizovat a zalijte trochou vody. Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Přidejte na pánev spolu s limetovou šťávou, citronovou kůrou a Calvadosem a nechte podusit.
  2. Na talíř nasypte trochu hladké mouky, osolte, opepřete a promíchejte. Ve směsi obalte játra, která následně orestujte na rozpálené pánvi. Jablka nandejte na talíř, ozdobte petrželkou a přidejte orestovaná játra. Posolte a podávejte.
Reklama

Podívejte se na videorecept a uvidíte sami, jak snadné to je:

TVŠ III (8) - Kachní foie gras
Kachní foie gras
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama