Zdeněk Pohlreich

Jižanské smažené kuře podle Zdeňka Pohlreicha

Jižanské smažené kuře

Moje hodnocení
44x

V nové kulinární show Rozpal to, šéfe! připravil Zdeněk Pohlreich neodolatelné smažené kuře v křupavém pikantním těstíčku. Marináda z kefíru zařídí, že maso krásně zkřehne. Tohle kuře bude zlatý hřeb vaší letní kuchyně!

4 porce
60 minut
jižní

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kuře nakrájíme na stejně velké kousky. V míse smícháme špetku sladké papriky, cajenského pepře, přidáme sůl a pepř, lžičku hořčice, kefír a ve směsi promícháme kuřecí kousky. Poté necháme asi 30 minut maso odležet.
  2. Potom kousky vyndáme a obalíme v mouce, kterou dochutíme špetkou sladké papriky, cajenského i černého pepře a soli.
  3. V pánvi rozpálíme rostlinný olej. Kuřecí kousky zprudka osmažíme do zlatova.
  4. Osmažené kousky necháme okapat na papírové utěrce a můžeme podávat ozdobené čerstvou bazalkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty