Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jarní zelenina s medovou zálivkou

2 porce
do 30 minut
Jarní zelenina s medovou zálivkou
Jarní zelenina s medovou zálivkou Autor: archiv Billa
Svěží jarní zelenina má sama o sobě tak fantastickou chuť, že ji můžete samozřejmě chroupat samotnou a zasyrova. Ale pro změnu ji zkuste připravit mírně povařenou, tak aby si zachovala křupavost, a doplňte ji výbornou zálivkou. Ideální jako příloha k pečenému masu nebo jako samostatná lehká večeře.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Hrášek vyloupejte z lusků, mrkev a kedlubny očistěte a nakrájejte. Fazolky zbavte vlákna uprostřed a přepulte.
  2. Do velkého hrnce dejte vařit vodu, osolte ji. Jakmile začne vřít, vhoďte do ní mrkev, počkejte minutu, přidejte kedlubny a fazolky. Po další minutě přidejte kuličky hrášku. Vařte 6 minut tak, aby byla zelenina „na skus“, ani příliš měkká, ani tvrdá.
  3. Zeleninu přeceďte a teplou ji promíchejte se zálivkou, kterou připravíte smícháním všech ingrediencí. Zdobte ředkvičkami nakrájenými na plátky.
Reklama

Jarní zelenina s medovou zálivkou  Foto:

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama