Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jarní pórková polévka s uzeným lososem

4 porce
do 1 hodiny
Jarní pórková polévka s uzeným lososem
Jarní pórková polévka s uzeným lososem Autor: Kate´s Cuisine
Vykouzlete si jaro na talíři. Stačí vám k tomu opravdu málo – pórek, brambory, vývar, smetana, sůl, pepř a uzený lososovitý pstruh. Polévka je chuťově velmi jemná a s plátky uzené ryby se to krásně doplňuje.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Pórek očistěte a nakrájejte na půlkolečka. Brambory oškrábejte a nakrájejte je na kostky.
  2. Na sporák dejte střední hrnec a rozehřejte na něm olivový olej. Když je olej rozpálený, vhoďte do hrnce pórek a chvíli ho restujte, aby povolil a zesklovatěl.
  3. Do hrnce přidejte brambory a přilijte vývar.
  4. Osolte a vařte 15 minut, dokud nebudou brambory měkké.
  5. Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujte. Přidejte smetanu a citronovou šťávu, promíchejte a vařte ještě cca 5 minut.
  6. Podle chuti dosolte a opepřete.
  7. Pstruha natrhejte na menší kousky.
  8. Do talíře vložte kolečka pórku, na ně položte kousky pstruha a opatrně po krajích přilijte pomocí naběračky polévku.
Reklama

Jarní pórková polévka s uzeným lososem Foto:

Jarní pórková polévka s uzeným lososem Foto:

Jarní pórková polévka s uzeným lososem, foto: Kate´s Cuisine

Kate´s Cuisine Foto: V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama