Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jarní pomazánky v jedlých mističkách

3 pomazánky porce
do 30 minut
Jarní pomazánky v jedlých mističkách
Jarní pomazánky v jedlých mističkách Autor: Gurmet
Lámete si hlavu, co dát vašemu potomkovi na svačinu nebo k večeři? Pomazánky jsou vždy dobrou a rychlou volbou. Přípravu děti zvládnou i samy!
Reklama

Suroviny (3 pomazánky porce)

Tuňáková pomazánka:

Vajíčková pomazánka:

Reklama

Postup

  1. Tuňáková pomazánka: Konzervovaného tuňáka slijte, rozmačkejte vidličkou a v misce promíchejte s pomazánkovým máslem a najemno nakrájenou cibulkou. Dochuťte podle vlastní chuti.
  2. Avokádová pomazánka: Dobře vyzrálá avokáda podélně překrojte až k pecce a kroucením proti sobě oddělte obě poloviny. Vyndejte pecku, dužinu lžičkou vydlabejte, v misce zakapejte citronovou šťávou a vidličkou rozmačkejte na hladkou kašičku. Smíchejte se smetanou a s česnekem a dochuťte. Ozdobte kapií.
  3. Vajíčková pomazánka: Vajíčka překrojte, žloutek v misce rozmačkejte a bílek a ředkvičky najemno nastrouhejte. Promíchejte s lučinou a dochuťte.
  4. Dokončení: Karotky dobře omyjte a podélně překrojte, stvoly řapíkatého celeru oloupejte škrabkou a podélně nakrájejte. Papriky také podélně překrojte, odstraňte z nich jádřinec a pak „mističky“ naplňte pomazánkami (do každé mističky dejte pouze jednu). Pomazánku nabírejte špalíčky zeleniny.
Reklama

Jarní pomazánky v jedlých mističkách Foto: Gurmet

Jarní pomazánky v jedlých mističkách. Foto: Gurmet

 

Gurmet - březen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

březnovém čísle časopisu Gurmet najdete lahůdkové toulky po Středočeském kraji a kuchyni staré Prahy. Naučíme vás také to nejlepší bramborové těsto a jaké dobroty si z něj můžete sami připravit. Další díl seriálu Gurmet kolem světa vás zavede do Velké Británie, takže nejprve vás čeká nedělní oběd v anglickém stylu, při kterém vám nabídneme skvělý rostbíf či mraženou vinnou pěnu s portským.

Spojnicí mezi kuchyní této ostrovní země a Českem je pečicí nádoba značky Remoska, a my jsme se proto rozhodli inspirovat vás několika recepty, které speciálně pro remosku a její britské uživatelky upravila česká rodačka lady Milena Grenfell-Baines, jejíž životní příběh najdete v březnovém čísle také. Exkluzivně vám též přinášíme recepty ikonického britského šéfkuchaře Jamieho Olivera.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama