Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli

3 porce
do 30 minut
Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli
Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli Autor: Tasty Talkings
Tradiční japonské nudle soba jsou vyrobené z pohanky, proto jsou mnohem zdravější variantou k našim pšeničným těstovinám. A když už se pouštíme do přípravy japonských nudlí, není lepší varianta, než jim dát japonský šmrnc. Lehké vegetariánské jídlo je ideální jako večeře.
Reklama

Podívejte se na návodné video, jak jednoduše připravit avokádo na další vaření:

Reklama

Postup

  1. Balení nudlí soba uvařte podle návodu: vaří se ve vroucí vodě asi 7 až 8 minut. Poté je sceďte, prolijte studenou vodou a nechte odkapat.
  2. Jarní cibulky omyjte, chilli papričky rozpulte, zbavte semínek a vše nakrájejte na malé kousky. Na suché rozehřáté pánvi tyto dvě ingredience lehce orestujte (nepovinné).
  3. Do nudlí přilijte sójovou omáčku, sezamový olej, rýžový ocet a šťávu z limetky. Dobře zamíchejte. Avokádo a tofu nakrájejte na kostičky a posypte jimi nudle společně s opraženými sezamovými semínky. Pokud vám zbyde nějaká šťáva z limetky, můžete v ní namočit kousky avokáda: alespoň vydrží déle zelené!
  4. Vše ochutnejte a případně dochuťte. Tento pokrm můžete servírovat i studený, ale pokud vám to nevyhovuje, klidně zůstaňte u teplé varianty.
Reklama

Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli  Foto: Tasty Talkings

Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli  Foto: Tasty Talkings

Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli. Foto: Tasty Talkings

Tasty Talkings

Vítejte u Tasty Talkings!

Jmenuji se Tereza Pánková a k psaní o jídle jsem začala tíhnout v prvním roce studia na vysoké škole. Tehdy jsem si uvědomila, že psané slovo a focení jsou pro mě to pravé! Nejlepší variantou k realizaci tohoto koníčku se nakonec stalo založení blogu! Ten můj se jmenuje TastyTalkings.com a najdete na něm recepty, články zaměřené na svět gurmánů a fotoreporty z cest. Psaní je zkrátka něco, čím bych se chtěla v budoucnu živit!

Kikkoman - tradiční japonská omáčka

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama