Jak jednoduše nakrájet melounové kostky. Přidat je můžete do salátu, drinku, ale i k sýru

Je něco lepšího než zralý šťavnatý meloun? Naučte se nakrájet ho na kostky. Nejlépe chutná vychlazený a nakrájený. Kostky melounu se přidávají do letních drinků nebo z nich můžete připravit osvěžující smoothie či salát. Skvěle chutná s fetou a parmskou šunkou. Je tvořen převážně vodou, takže dokonale zavodní organismus a dokáže i zasytit.

Meloun přináší to nejsladší osvěžení. Tělo díky němu získá velké množství vody a dalších prospěšných látek. Má skvělou chuť a v letním jídelníčku si ho dopřeje většina z nás. Je prokázáno, že jeho konzumace snižuje stres a je výborným antioxidantem.

Kostky z melounu se dají nakrájet velmi snadno

Konzumace melounu může být ztížena právě velkým obsahem sladké šťávy, která velmi ráda stéká po bradě a kape do klína. Meloun chutná vždy lépe, když ho někdo pro vás připraví a vy nemusíte dužinu nijak krájet.

Nejlepší způsob, jak meloun naporcovat, je na kostičky. Jsou totiž ideální na přidání do ovocných salátů. Také přijdou vhod jako odpolední svačinka, kterou stačí vychladit v misce v lednici, a pak rovnou konzumovat. Kostky se navíc skvěle mrazí a poslouží jako led do ledového čaje, limonády či do smoothie. A velkou párádu udělají i v koktejlové sklenici třeba s ginem a tonikem.

Jak naporcovat kostky melounu

  • Připravte prkénko, na které položte meloun. Nejdříve jej rozpůlte a poté připravené půlky rozkrojte ještě napůl. Vzniknou tím čtvrtky melounu.
  • Poté čtvrtinu melounu nakrájejte na plátky o šířce přibližně 2 cm, rozřezávejte ho až k bílé části, ale nedořízněte plátek celý, aby se meloun nerozpadl.
  • Poté od jedné strany krájejte podélné řezy. Začněte na boku a nožem táhněte k druhému boku. Stejný způsob opakujte i na druhé straně melounu. Těmito podélnými řezy vám vzniknou kostičky.
  • Nyní udělejte jeden dlouhý podélný řez u kůry melounu, aby se kostičky uvolnily.

Zdroj: lilluna.com; foto: iStock.com

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty