Delikátní avokádová omáčka dodá švih každé grilovačce. Vyzkoušejte jednoduchý recept

Zralé avokádo má jemnou máslovou chuť a vysoký obsah zdravých tuků. Není divu, že se z něj připravuje třeba veganská majonéza. My pro vás máme ale ještě něco lepšího!

Asi nejznámějším receptem z avokáda je mexická salsa guacamole, která kromě něj obsahuje také rajčata, chilli papričku, šalotku a koriandr. Je to skvělá omáčka třeba k nachos, ale k dalším pokrmům se hodit nemusí, protože její chuť je velmi výrazná.

Avokádo je ale naštěstí jako prázdné malířské plátno, můžete z něj připravit spoustu dalších omáček a dipů, jeho krémová struktura si o to přímo říká. My vám můžeme vřele doporučit krémovou omáčku s koriandrem, funguje trochu jako naše tatarka. Jemný základ doplňují další chutě, které ale dohromady vytvoří harmonický celek. Perfektní k pečeným bramborám, hranolkům, grilovanému kuřeti nebo k rybám. Omáčku můžete použít i do burgerů, hot dogů nebo do tacos.

Připravte avokádový dip s koriandrem krok za krokem

POTŘEBUJETE:

  • 2 zralá avokáda
  • ½ hrnku zakysané smetany
  • 1 hrnek lístků koriandru
  • 1 stroužek česneku
  • šťávu z 1 limety
  • špetku sušeného česneku
  • ¼ lžičky soli

POSTUP:

  1. Všechny ingredience vložte do nádoby malého mixéru a rozmixujte dohladka.
  2. Omáčku nechte v lednici před podáváním vychladit.
  3. Používjete jako omáčku k namáčení nebo jako doplněk do různých jídel.

PRIMA TIP: Pokud máte rádi ostřejší omáčky, můžete do mixéru přidat papričku jalapeño.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty