návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jahodová polévka s proseccem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Jahodová polévka
Jahodová polévka
Polévku z čerstvých jahod s Proseccem servírujte jako luxusní dezert. Je to ideální letní pohoštění, kterým na své hosty jistě zapůsobíte. Kombinace sladkých jahod se šumivým vínem je prostě neodolatelná.

Postup

  1. V misce smíchejte žloutek, ocet a sůl. Postupně přidávejte olej, až vznikne jemná majonéza.
  2. Jahody nakrájejte. Pár hezkých plátků si schovejte na dekoraci a pár kostiček jako vložku do polévky.
  3. Rozmixujte připravené jahody v mixéru, přidejte smetanu a podmáslí a nakonec Prosecco.
  4. Směs z mixéru přidejte do majonézy, pečlivě promíchejte a dochuťte citronem. Polévku uložte do lednice a nechte 5 hodin vychladit.
  5. Kostičky jahod rozdělte do talířů, zalijte vychlazenou polévkou, ozdobte plátky jahod a lístky meduňky. Ihned podávejte.

Fotor0703130753

Šéf na grilu IIŠéf na grilu II.

V pokračování úspěšné knihy Šéf na grilu, vám Zdeněk Pohlreich poradí více než 90 tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly.

Poradí vám, jak připravit perfektní menu na vaši zahradní párty, na které budete „šéfem“ právě vy!

Související témata: studená polévka , Sladké