Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jablečné mini bábovky se skořicovou polevou

6 porcí
do 1 hodiny
Jablečné mini bábovky se skořicovou polevou
Jablečné mini bábovky se skořicovou polevou Autor: Tereza Pánková TASTY TALKINGS
Tyto jablečné bábovky se skořicovou polevou se hodí ideálně jako sladká tečka po slavnostním obědě.
Reklama

Suroviny (6 porcí)

Skořicová poleva:

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 °C a formu na mini bábovky vymažte máslem. Ve velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl. Do další mísy nasypte oba cukry, přidejte vejce, olej, smetanu a vyšlehejte dohladka. Směs nalijte k mouce a jemným mícháním vytvořte hladké těsto. Oloupané jablko nakrájejte na maličké kostičky.
  2. Do každé formičky nalijte trochu těsta, přidejte pár kostiček jablka a zalijte další dávkou těsta, ale pouze do 3/4 formy. Jinak by bábovička moc naběhla. V předehřáté troubě pečte cca 20 minut, ale nejlepší je bábovičky zkotrolovat špejlí asi po 10 minutách. Sami uvidíte, kdy jsou špejle čisté.
  3. Po upečení nechte bábovky vychladnout a mezitím si připravte skořicovou polevu. Moučkový cukr smíchejte s poloviční dávkou připravené skořice: pro někoho je skořice hodně silná, takže raději dávkujte. Ke směsi přidejte lžíci mléka a důkladně vyšlehejte. Pokud vám po ochutnání nebude vadit síla skořice, můžete přidat zbylou část.
  4. Vychladlé bábovky pokapejte skořicovou polevou a můžete je lehce posypat moučkovým cukrem.
Reklama

Jablečné mini bábovky se skořicovou polevou Foto:

Jablečné mini bábovky se skořicovou polevou Foto:

Jablečné mini bábovky se skořicovou polevou          Foto: Tereza Pánková TASTY TALKINGS

Tasty TalkingsVítejte u Tasty Talkings!

Jmenuji se Tereza Pánková a k psaní o jídle jsem začala tíhnout v prvním roce studia na vysoké škole. Tehdy jsem si uvědomila, že psané slovo a focení jsou pro mě to pravé! Nejlepší variantou k realizaci tohoto koníčku se nakonec stalo založení blogu! Ten můj se jmenuje TastyTalkings.com a najdete na něm recepty, články zaměřené na svět gurmánů a fotoreporty z cest. Psaní je zkrátka něco, čím bych se chtěla v budoucnu živit!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama