Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Hovězí žebro s morkem a vinnou omáčkou

4 porce
do 1 hodiny
Hovězí žebro s morkem a vinnou omáčkou
Hovězí žebro s morkem a vinnou omáčkou Autor: Hermína / Prima
Hovězí žebra patří mezi klasiku, která nikdy nezklame. Pokud ji doplníte o výraznou vinnou omáčku, povýšíte je ovšem ještě o stupeň výš.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 9. dílu s tématem HOVĚZÍ MASO najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Kus hovězího nasolíme a opepříme ze všech stran. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme, až se zatáhne a vznikne kůrka. Ochutíme snítkou rozmarýnu a tymiánu.
  2. Zatímco se maso peče, nakrájíme najemno tři šalotky a pár stroužků česneku.
  3. Když je maso opečené, vyjmeme ho z pánve, bylinky odstraníme. Maso dáme do pekáče a dopečeme ho v předehřáté troubě na 170 °C asi 15 minut.
  4. Morek vyndáme z lednice, nakrájíme na centimetrová kolečka, nasolíme a opepříme. Dáme ho do pánve a orestujeme. Na druhé půlce pánve můžeme začít restovat šalotku a česnek. Morek poté vyndáme na talíř a do pánve nalijeme alespoň 2 dl červeného vína. Počkáme, až se alkohol vypaří a omáčku dochutíme bobkovým listem, rozmarýnem a tymiánem. Svaříme zhruba na polovinu. Pak do omáčky zamícháme kousek másla, odstraníme bylinky, podle chuti dosolíme a dopepříme.
  5. Maso vyndáme z trouby, do pekáčku přidáme morek, aby se trochu prohřál a pekáč přikryjeme alobalem, necháme pár minut stát.
  6. Maso nakrájíme na plátky, podáváme s morkem a vinnou omáčkou.
Reklama

Hovězí žebro s morkem a vinnou omáčkou Foto:

Hovězí žebro s morkem a vinnou omáčkou Foto:

Hovězí žebro s morkem a vinnou omáčkou Foto:

Hovězí žebro s morkem a vinnou omáčkou                                                               Foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama