Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Houbový salát s čekankou

4 porce
do 30 minut
Houbový salát s čekankou
Houbový salát s čekankou Autor: isifa.com
Nahořklá a přitom svěží čekanka je skvělý základ pro chuťově zajímavé opečené houby. Výslednou chuť salátu dotáhne vymazlený dresink.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Čekanku očistěte, omyjte, osušte a listy nakrájejte na sousta. Hlívy ústřičné očistěte, event. oškrábejte pomocí papírové kuchyňské utěrky. Lišky umyjte a dobře vysušte. Šalotky oloupejte a nasekejte najemno.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo, šalotky na něm poduste dosklovata, přidejte houby a na středně vysoké teplotě je 56 minut opékejte.
  3. Sundejte pánev z plotny a houby nechte trochu vystydnout.
  4. Na dresink smíchejte ocet z bílého octa, ořechový olej, slunečnicový olej, majoránku, tymián, cukr, trochu soli a pepř.
  5. Na talíř naaranžujte kousky čekanky a houby a pokapejte dresinkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama