Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Houbová polévka s rajčaty

4 porce
do 1 hodiny
Houbová polévka s rajčaty
Houbová polévka s rajčaty Autor: isifa.com
Klasická česká bramboračka s houbami se chuťově hodí spíše pro podzimní chladné dny. Houbařská sezona ale začíná už v létě, proto právě teď zkuste lehčí nezahuštěnou verzi houbové polévky s nakyslými rajčaty.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Sušené hříbky dejte do mísy, zalijte horkou vodou a nechte nasakovat asi 15 minut.
  2. Rozehřejte olivový olej a duste na něm čerstvé houby na mírné teplotě. Přidejte česnek a za stálého míchání smažte další 1 minutu.
  3. Přidejte sušené hříbky včetně vody, ve které se namáčely, a nakrájená rajčata. Míchejte asi 10 minut na střední teplotě a potom hrnec odstavte. Přilijte vývar, dochuťte solí a černým pepřem a nechte ještě asi půl hodiny pobublávat.
  4. Servírování: Nalijte polévku do mísy, nasypte na ni bazalku a parmezán.
Reklama

Doporučené víno: Přirozená kyselost rajčat půjde krásně do páru se svěžím Sauvignon Blanc.

Houbová polévka s rajčaty Foto: isifa.com

Houbová polévka s rajčaty. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama