Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Hasselback brambory s konfitovaným česnekem

4–6 KS porce
do 2 hodin
Hasselback brambory s konfitovaným česnekem
Hasselback brambory s konfitovaným česnekem
Tyto brambory jsou neskutečná lahoda a přitom na jejich přípravu skoro nic nepotřebujete. Božskou chuť jim totiž dodá česnek v kombinaci s tymiánem!
Reklama

Suroviny (4–6 KS porce)

Konfitovaný česnek:

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C a rošt dejte do středu trouby.
  2. Konfitovaný česnek: V rendlíčku rozehřejte máslo s olejem. Poté snižte plamen a přidejte tymián s česnekem. Pozvolna restujte dokud česnek není lehce zlatavý (20–25 minut). Tymián vyndejte už po 15 minutách a dávejte pozor na to, ať česnek nespálíte. Dejte stranou vychladnout.
  3. Brambory očistěte, omyjte a osušte. Nakrájejte je podle fotonávodu, nedokrajujte do konce.
  4. Rozmístěte brambory do vhodné nádoby na pečení, řeznou stranou nahoru. Potřete česnekovým olejem i zespod (nikoliv v zářezech). Zasypejte solí, pepřem a dejte péct na 30 minut.
  5. Po této době se nakrojené brambory začnou rozevírat – vyndejte je, potřete znovu olejem (tentokrát i v zářezech, ale opatrně).
  6. Pečte dalších 20–30 minut, dokud nebudou brambory na koncích křupavé. Znovu vyndejte a do zářezů vložte konfitovaný česnek. Vraťte do trouby na 10–20 minut. Ihned podávejte.
Reklama

Hasselback brambory s konfitovaným česnekem 2 Foto: Hasselback brambory s konfitovaným česnekem; foto: nerdswithknives.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama