Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Grilovaný losos s italskou čočkou

4 porce
do 30 minut
Grilovaný losos s italskou čočkou
Grilovaný losos s italskou čočkou Autor: Hermína / Prima
Jako další z řady receptů na téma losos, vám Zdeněk připravil steaky z tého oblíbené ryby doplněné o italskou čočku plnou zeleniny.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 5. dílu s tématem LOSOS najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Do plátna zabalte pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložte do hrnce s čočkou a vařte maximálně 30 minut. Nechcete přece, aby ta čočka byla „hnusná kašovitá školno jídelnová na lžici lepidlová hnusná maltoidní srágora“.
  2. Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu orestujte. Do základu přilijte kapku balsamikového octa. Uvařenou čočku přidejte k orestované zelenině a prohřejte.
  3. Nakonec vmíchejte rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku.
  4. Steaky z ryby osolte a opepřete bílým pepřem. V pánvi rozehřejte olivový olej a steaky opečte z obou stran do zlatova.
  5. Servírujte s pár lístky petrželky.
Reklama

Grilovaný losos s italskou čočkou Foto:

Grilovaný losos s italskou čočkou Foto:

Grilovaný losos s italskou čočkou, foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama