Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Gnocchi s rajčatovou omáčkou

4 porce
do 1 hodiny
Gnocchi s rajčatovou omáčkou
Gnocchi s rajčatovou omáčkou
Gnocchi s omáčkou jsou většinou velice sytým pokrmem, ale v zimním období nám něco takového jen prospěje. Skvělé jsou i se smetanovou omáčkou a špenátem!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nalijte 1/4 hrnku olivového oleje do velké hluboké pánve a rozehřejte na mírném plameni. Přidejte petržel, oregano, rozmarýn a 2 stonky bazalky. Vařte asi 5 minut, dokud nejsou bylinky křupavé.
  2. Vyndejte bylinky, dejte stranou a do pánve přidejte cibuli a česnek. Snižte plamen a cibuli lehce restujte, dokud nezesklovatí, ne dohněda: asi 5–7 minut. Rajčata rozmačkejte rukou a přidejte do pánve i se šťávou.
  3. Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a chilli vločkami. Duste asi 30–40 minut nebo dokud se omáčka nezahustí, občas promíchejte. Přilijte smetanu a sundejte z plamene.
  4. Mezitím přiveďte vodu v hrnci k varu a přidejte gnocchi. Osolte a vařte, dokud gnocchi nevyplavou na povrch. Sceďte a přesypejte do omáčky.
  5. Poklaďte rozpůlenými mozzarella kuličkami, posypejte parmazánem a zakápněte zbývajícím olivovým olejem. Nechejte rozpustit sýr, ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.
Reklama

Gnocchi s rajčatovou omáčkou 2 Foto: Gnocchi s rajčatovou omáčkou; foto: foodiecrush.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama