Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Francouzské tousty s horkými malinami

4 porce
do 30 minut
Tousty s horkými malinami
Tousty s horkými malinami
Vyzkoušejte tousty obalené ve vajíčku a v mléku trochu jinak – sladčeji a jemněji. Voňavé maliny dodají chuť léta! Ideální snídaně do postele pro vaši lásku nebo víkendová radost pro děti :)
Reklama

Suroviny (4 porce)

na maliny:

Reklama

Postup

  1. Nejprve si připravte maliny. Do malého kastrůlku dejte maliny spolu s cukrem. Pomalu
    zahřívejte a míchejte, než se šťáva, kterou maliny pustí, začne zlehka vařit. Sundejte ze
    sporáku a přikryjte, aby nevystydly.
  2. V nízké míse nebo pekáči s vyšší stěnou ušlehejte vejce s mlékem. Do vajec
    přimíchejte semínka z vanilkového lusku (vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem
    seškrábněte semínka). Přidejte krystalový cukr a sůl.
  3. Připravte si pánev a rozehřejte ji na střední teplotu. Krajíčky toustového chleba položte do ušlehaných vajec s mlékem a máčejte asi 1 minutu. Tousty otočte a postup opakujte.
     
  4. Pánev zlehka vymažte máslem a začněte na ni pokládat tousty. Smažte je asi 3 minuty
    z každé strany, dokud nezhnědnou. Pozor, abyste je nespálili!
  5. Hotové tousty přendejte na talíře. Na každý toust dejte porci malin a posypte je moučkovým cukrem. Ihned podávejte.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama