Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Francouzské éclairs, jak se pečou v Přístavu

do 1 hodiny
Francouzské Éclairs
Francouzské Éclairs Autor: archiv Jihlavanka
V novém seriálu Přístav se sice vydáváme po Posázaví, ale i tam umí žít s pravou francouzskou elegancí. Místní mladá dáma Jitka, která o dění v Přístavu píše na svém blogu www.divkavezlutem.cz, patří mezi ty nejtvořivější obyvatele Špičky a Zátoky.
Reklama

Prozradila nám svůj oblíbený recept na kávový dezert Éclair, který vám pomůže přestat se bát odpalovaného těsta. Jitka se inspirovala na webu Jihlavanky, a my vám přinášíme celý recept včetně postupu.

Reklama

Postup

  1. Do hrnce nalijte vodu s mlékem, přiveďte k varu a nechte rozpustit máslo. Přidejte špetku soli a cukr. Poté přisypejte mouku a míchejte. Vytvoří se vám hladké lesklé těsto, které odpalujte. Jakmile se vám na dně hrnce tvoří bílá vrstva, těsto je dostatečně odpálené.
  2. Do vychladlého těsta vmíchejte vejce a opět vytvořte hladké těsto. Pomocí cukrářského pytlíku tvořte na pečicí papír požadovaný tvar éclair.
  3. Plech vložte do trouby vyhřáté na cca 200 °C. Jakmile éclairs zezlátnou, stáhněte troubu na 100 °C a ještě těsto cca 10 min sušte.
  4. V průběhu pečení si můžete připravit krém. V mléce nechte louhovat čerstvě namletou kávu Jihlavanka Espresso. Poté mléko přeceďte a dejte vařit. Do teplého mléka vmíchejte pudink a zrníčka z vanilkového lusku.
  5. Nechte provařit, odstavte a nechte vychladnout. Aby se nevytvořil škraloup, posypte pudink moučkovým cukrem. Do vychladlého pudinku přidejte máslo pokojové teploty a spolu s moučkovým cukrem vyšlehejte do krému.
  6. Éclairs rozřízněte a plňte krémem. Navrch ozdobte polevou vytvořenou z kávy Jihlavanka Espresso a moučkového cukru.
Reklama

Francouzské Éclairs  Foto:

Francouzské Éclairs, foto: archiv Jihlavanka

Pro další zajímavé recepty, ale i zákulisní informace z Přístavu sledujte Jitčin blog www.divkavezlutem.cz.

Francouzské Éclairs 3 Foto:

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama