Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Francouzská cibulačka

4 porce
do 1 hodiny
francouzská cibulačka
francouzská cibulačka
Další lahůdka přímo z Paříže od šéfa Zdeňka Pohlreicha. Tentokrát francouzská klasika v podobě cibulačky.
Reklama

Všechny recepty z 22. dílu s tématem VÝLET DO PAŘÍŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".


Reklama

Postup

  1. V kastrůlku nechte rozehřát máslo a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Osolte a opepřete. Když se cibule začne přichytávat na dno hrnce, dejte ho stranou, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát. Pak vraťte zpátky na sporák, přidejte čerstvý tymián a zalijte šampaňským a drůbežím vývarem.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte nakrájené plátky bagety.
  3. Polévku nandejte do misek, přidejte krutony, pak plátek sýra a navrch posypte sýrem strouhaným.
  4. Misky dejte do vyhřáté trouby a nechte zapéct dozlatova. Potom posypte nakrájenou pažitkou a podávejte.
Reklama

Francouzská cibulačka Foto:

Francouzská cibulačka Foto:

Zdeněk Pohlreich v Paříži, foto: archiv Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama