Suroviny
- mléko 1 l
- vejce 8 kusů
- hladká mouka 500 g
- sůl 1 špetka
- polotučný tvaroh 3 balení
- moučkový cukr 100 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- citronová kůra (z jednoho citronu) 1 dávka
- citronová šťáva (z jednoho citronu) 1 dávka
Postup přípravy
Ve velké míse prošlehejte mléko s vejci, můžete přidat i trochu cukru. Přisypte hladkou mouku a špetku soli, a vyšlehejte hustší těstíčko. Směs by měla být hutnější, protože potřebujete připravit silnější pevnější palačinky. Nechte vychladit v lednici a poté usmažte na oleji nebo na troše másla palačinky.
Než vychladnou, připravte si citronový krém. Smíchejte polotučný tvaroh, vanilkový a moučkový cukr a šťávu a kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu. Důkladně prošlehejte.
Vychladlé palačinky promazávejte menší vrstvou krému. Hotový dort poprašte moučkovým cukrem a posypte kandovaným ovocem.
Další novinky a zajímavé tipy najdete na novém Facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.