Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Farmářova sekaná s vejci

10 porcí
do 2 hodin
Farmářova sekaná s vejci
Farmářova sekaná s vejci Autor: archiv Gurmet
Sekaná jde dělat na mnoho způsobů. Tentokrát pro vás máme variantu mletého masa zabalenou do listového těsta.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu rozehřejte na teplotu 200 °C. Tři vejce uvařte naměkko (4 minuty). Přendejte je do studené vody a nechte zchladnout. Poté vejce opatrně oloupejte.
  2. Maso vložte do mísy, oloupané a jádřince zbavené jablko nastrouhejte nahrubo k masu, přidejte nasekanou petrželku, smetanu, hořčici, strouhanku i nastrouhaný sýr. Lehce osolte a opepřete. Pozor, sýr i hořčice maso také ochutí! Vše dobře promíchejte.
  3. Z těsta vyválejte obdélníkový plát silný 0,5 cm o velikosti asi 30 x 45 cm. Doprostřed těsta rozložte polovinu masa a okraje potřete posledním vajíčkem rozšlehaným vidličkou.
  4. Na maso naskládejte podélně za sebou vejce a přes ně rukou vytvarujte zbylou masovou směs do válečku. Konce těsta přeložte přes maso. Nahoře, v místě spoje, těsto asi centimetr zahněte a přebývající kraje přehněte pod sekanou. Těsto potřete vajíčkem, několikrát ho propíchněte a posypte hrubou solí a kmínem.
  5. Pečte v troubě asi 55 minut. Před podáváním nechte sekanou asi 15 minut odpočinout a poté sekanou nakrájejte na plátky.
Reklama
Související témata: Hlavní jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama