Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Falafel

4 porce
do 30 minut
Falafel
Falafel Autor: Hermína / Prima
Oblíbené vegetariánské jídlo z cizrny si bez potíží připravíte doma. Karolína, domácí kuchařka se s námi podělila o recept, který stojí za vyzkoušení. Je jednoduchý a výsledek je velmi chutný a zaručeně přesvědčí i masožravce :)
Reklama

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Cizrnu slijte. Do mixovací nádoby dejte cibuli, petrželku, sezam, česnek, prášek do pečiva, mouku a jedno vajíčko, sůl a všechno koření - a promixujte nadrobno. Teprve pak přidejte cizrnu, a znovu mixujte, cizrna ale nemusí být “na kaši”, stačí hrubší rozmixování. Nechte hodinu odpočívat v lednici.
  2. Pak z těsta udělejte malé placičky nebo kuličky a usmažte je v rozpáleném oleji dozlatova. Vyndavejte je na papírovou utěrku, ať se aspoň trochu zbavíte oleje.
  3. Podávejte je v placce pita, kterou jste si předtím opatrně nahřáli v troubě. Do pity můžete s falafelem přidat leccos, základem je omáčka z jogurtu, kysané smetany a česneku. K tomu můžete přidat i syrovou zeleninu, grilovanou zeleninu, sezamovou omáčku tahini či některou z blízkovýchodních ostře okořeněných omáček.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama