návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pečený kořeněný květák

Hodnoceno: 2x
4 porce
do 1 hodiny
Pečený kořeněný květák
Autor: Lahodně s Ellou a přáteli Pečený kořeněný květák
Květák je díky rozmanitosti svého použití jedním z nejlepších druhů zeleniny. Obzvlášť lahodný je dohněda a dokřupava upečený s kořením; jako v tomto nepřekonatelném receptu. Pečený květák servírujte jako přílohu, součást buddha bowl nebo jako lehkou večeři.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C).
  2. Ve velké míse smíchejte olej a koření a rozšlehejte je metličkou. Do směsi přidejte růžičky květáku. K promíchání použijte lžíci, pokud se chcete vyhnout tomu, abyste měli od kurkumy zbarvené prsty. Květákové růžičky by měly být celé obalené olejem s kořením.
  3. Okořeněný květák přesypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35–40 minut do zlatohněda.

PRIMA TIP: Před podáváním můžete květák pokapat citronovou šťávou a zasypat závějí čerstvého koriandru nebo sladkolisté petržele.

Pečený kořeněný květák
Autor: Lahodně s Ellou a přáteli Pečený kořeněný květák

Lahodně s Ellou a přáteli
Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: Malá jídla