Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Domatokeftedes – rajčatové kofty s bylinkovou omáčkou

4 porce
do 1 hodiny
Domatokeftedes – rajčatové kofty s bylinkovou omáčkou
Domatokeftedes – rajčatové kofty s bylinkovou omáčkou Autor: archiv Gurmet
Voňavá a dobrá rajčata patří k Řecku stejně jako pohoří Olymp. Ta koupená v Česku už tak dokonalá asi nebudou, dbejte však na to, aby byla opravdu zralá. Nebo si počkejte na ta ze zahrádky!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na teplotu 220 ºC. Rajčata překrájejte na půlky a naskládejte je do pekáče řezem dospod. Osolte je a opepřete, pokapejte olejem a pečte, až se slupka začne nafukovat – asi 15 minut. Zchladlá rajčata oloupejte (slupku vyhoďte) a dužinu nakrájejte na malé kousky. Šťávu uchovejte do omáčky a dužinu promíchejte v misce s bulgurem a nechte stát asi 5 minut.
  2. Oloupanou cibuli a česnek nasekejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej a smažte na něm cibuli sčesnekem asi 8 minut. Přesuňte vše k bulguru, přidejte nastrouhaný sýr Feta a bylinky. Osolte, opepřete a spojte s moukou.
  3. Rukama namočenýma ve studené vodě tvořte šištičky o velikosti ořechu. Kofty obalte v hladké mouce auchovejte do smažení v chladu.
  4. OMÁČKA: Všechny ingredience spolu se šťávou z rajčat společně promixujte, podle chuti osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem.
  5. Na pánvi rozehřejte asi centimetrovou vrstvu oleje. Smažte na něm postupně všechny kofty dozlatova – 3 až 5 minut. Po vyndání z oleje je ješte osušte na ubrousku a podávejte s připravenou omáčkou.
  6. Prima tip: Pokud se neobejdete bez masa, použijte místo bulguru 300 g mletého masa, nejlépe jehněčího, které předem osmahněte na cibuli s česnekem.
Reklama
Související témata: Řecká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama