Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Domácí mozzarella

6 bochánků porcí
Domácí mozzarella
Domácí mozzarella Autor: archiv Gurmet
Tento čerstvý sýr je výsledkem trochu sofistikovanější mléčné magie. Přesto se jeho přípravy nebojte. Výsledek vás překvapí víc než příjemně!
Reklama

Suroviny (6 bochánků porcí)

uchování:

Reklama

Postup

  1. V mléce rozpusťte kyselinu citronovou a směs zahřejte na 38 °C. Odstavte z plamene a přidejte syřidlo. Zamíchejte a nechte oddělit sražené mléko a syrovátku. Tento proces bude trvat přibližně 20 minut.
  2. Potom opět ohřejte a vařte asi 10 minut, až se tekutina vysráží do hrudek. Stále míchejte, ať se mléko nepřipálí.
  3. Přelijte přes cedník (syrovátku uchovejte). Ve velkém hrnci ohřejte vodu těsně pod bod varu (na asi 90 °C). Cedník ponořte do hrnce tak, aby sražené mléko bylo ponořeno ve vodě, a nechte ho tam asi 5 minut.
  4. Jakmile směs dosáhne teploty 60 °C, vytáhněte ji z vody. Vzniklou mozzarellu propracujte podobně jako kynuté těsto a vypracujte z ní jeden nebo více bochánků.
  5. Skladujte je v lednici v roztoku, který si připravíte z uchované syrovátky, 250 ml vody a soli, ne déle než týden.
Reklama

Gurmet - březen 2014

Gurmet - Vaše škola vaření

V březnovém čísle časopisu Gurmet najdete lahůdkové toulky po Středočeském kraji a kuchyni staré Prahy. Naučíme vás také to nejlepší bramborové těsto a jaké dobroty si z něj můžete sami připravit. Další díl seriálu Gurmet kolem světa vás zavede do Velké Británie, takže nejprve vás čeká nedělní oběd v anglickém stylu, při kterém vám nabídneme skvělý rostbíf či mraženou vinnou pěnu s portským.

Spojnicí mezi kuchyní této ostrovní země a Českem je pečicí nádoba značky Remoska, a my jsme se proto rozhodli inspirovat vás několika recepty, které speciálně pro remosku a její britské uživatelky upravila česká rodačka lady Milena Grenfell-Baines, jejíž životní příběh najdete v březnovém čísle také. Exkluzivně vám též přinášíme recepty ikonického britského šéfkuchaře Jamieho Olivera.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama