Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Domácí granola s jahodami

4–6 porce
do 1 hodiny
Domácí granola s jahodami
Domácí granola s jahodami Autor: Karolína
Připravte si domácí granolu. Tuto zdravou svačinku si pak už pouze dochuťte podle své libosti – ideálně ovocem, medem a jogurtem.
Reklama

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Ovesné vločky smíchejte v míse s moukou, olejem, zavařeninou, medem a solí.
  2. Pak promíchejte se semínky a celými mandlemi, všechno pořádně promíchejte a promačkejte – pracujte rukama.
  3. Troubu rozpalte na 170 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na ně směs rozprostřete.
  4. Pečte v troubě cca 30 minut a minimálně třikrát promíchejte, tak aby se vše peklo rovnoměrně na všech stranách.
  5. Při třetím promíchání vmíchejte i sušené ovoce. To si předem propláchněte a nechte dostatečně oschnout.
  6. Hotovou granolu poznáte podle příjemně zlatavé barvy.
  7. Pokud je po vyndání z trouby granola vlhká, nechte ji doschnout venku na plechu – teprve až je suchá, ji přesypte do dózy a uzavřete.
Reklama

Domácí granola s jahodami Foto:

Domácí granola s jahodami Foto:

Domácí granola s jahodami                                                 Foto: Karolína, domácí kuchařka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama