Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Detoxikační polévka z medvědího česneku a mladých kopřiv

4 porce
do 30 minut
Detoxikační polévka z medvědího česneku a mladých kopřiv
Detoxikační polévka z medvědího česneku a mladých kopřiv Autor: Kitchen Story
Medvědí česnek patří mezi skvělé životabudiče! Obsahuje vitamín C, antibakteriální alicin, ale také hodně železa. Není tedy divu, že zrovna z něj se dá uvařit skvělá detoxikační polévka. K tomu pár mladých kopřiv a nachlazení nemá šanci!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na másle.
  2. Mladé kopřivy dobře omyjte, otrhejte lístky ze stonků a přihoďte k cibuli, aby zavadla.
  3. Zalijte jedním litrem zeleninového vývaru a přiveďte k varu. Jakmile se začne vývar vařit, přidejte i medvědí česnek a stáhněte z plamene.
  4. Čím déle byste totiž medvědí česnek (nebo třeba špenát) vařili, tím rychleji bude ztrácet svou barvu a vitamíny.
  5. Rozmixujte dohladka, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a můžete podávat.
Reklama

Detoxikační polévka z medvědího česneku a mladých kopřiv 2 Foto: Detoxikační polévka z medvědího česneku a mladých kopřiv; foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama