Smooth & cooking

Medové sušenky s oříškem

Moje hodnocení
4x

Připravte si další cukroví do zásoby! Tyto medové sušenky jsou křehké, křupavé, tak akorát sladké a ten oříšek jim dodává skvělý šmrnc! :)

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rozehřejte troubu na 160 °C.
  2. Nejprve odvažte 180 g másla a vložte do mísy, ve které budete hníst těsto.
  3. Odvažte 60 g cukru a přendejte k máslu.
  4. K máslu a cukru přidejte 6 lžic medu.
  5. Také 240 g hladké mouky a 2 lžičky kypřicího prášku.
  6. Hníst můžete i ručně, je to na vás.
  7. Když je těsto důkladně propracované, vložte ho na 15–30 minut do ledničky. Zatuhne a bude se s ním lépe pracovat.
  8. Vypracujte cca 1–2 cm velkou kuličku, dle toho, jak chcete mít velké sušenky.
  9. Na každou kuličku položte jeden oříšek. Výborné jsou vlašáky, lískové, mandle i pekany. Ale je to čistě na vás.
  10. Sušenky vložte do trouby na cca 10 minut. Ale je to dle trouby, tak je hlídejte. Vyndávejte, když jsou krásně zlatavé.
  11. Ještě horké opatrně přendejte na mřížku. Tím se nezapaří, vystydnou a budou krásně křupavé.
  12. Podávejte se sklenkou mléka, tak chutnají nejlépe.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smooth & cooking

Smooth & cooking

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.


Přečtěte si také

Recepty