Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Čokoládová roláda s ostružinami

8 řezů porcí
do 1 hodiny
Čokoládová roláda s ostružinami
Čokoládová roláda s ostružinami Autor: Gurmet
Temné plody s nezaměnitelnou chutí oznamují vrchol léta. Užijte si jejich báječnou chuť a výraznou barvu třeba právě v této nadýchané roládě. Spojení s čokoládou totiž ostružinám náramně svědčí...
Reklama

Suroviny (8 řezů porcí)

Těsto:

Náplň:

Reklama

Postup

  1. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a žloutky s cukrem do světlé, nadýchané pěny. Opatrně ji spojte se sněhem, moukou a kakaem. Pečte na plechu s pečicím papírem asi 15 minut při 180 ˚C.
  2. Nechte těsto na plechu lehce zchladnout a pak ho ihned stočte a dejte vychladnout.
  3. Na náplň ušlehejte smetanu do tuha a promíchejte ji s mascarpone a s cukrem. Ze směsi odeberte dvě lžíce a nechte je stranou. Do krému zapracujte 100 g rozmačkaných ostružin, potřete jím roládu, stočte ji a povrch potřete zbývajícím krémem. Poklaďte celými ostružinami a ozdobte lístky máty. Hotovou roládu můžete ještě posypat kakaem nebo moučkovým cukrem.
Reklama

Časopis Gurmet – Vaše škola vaření!

Gurmet - září 2013Zářijový Gurmet přináší krásné recepty na zužitkování podzimní úrody, ať už jsou to hrušky nebo ostružiny, reportáž z moštování jablek včetně skvělého receptu, v němž využijete čerstvý mošt, i nápady, jak zapojit děti do přípravy lehké pomazánky, kterou doprovází i návod na výrobu bezvadného obalu na svačinu.

Perfektní domácí rajčata můžete zkusit v řadě zajímavých jídel, za regionální kuchyní se podíváte na rázovité Valašsko i do stejně osobitého Jižního Tyrolska. Najdete tu řadu tipů, kam zajít na jídlo nebo co si pořídit do kuchyňské knihovničky, oblíbené recepty na každý všední den i na elegantní nedělní oběd.

Přípravou dvou jídel vás provedou profesionálové – Lukáš Hlaváček z michelinského Alcronu vaří klasické telecí ragú s knedlíkem, Tomáš Kalina z novátorské restaurace Noodles exotickou thajskou specialitu. Redakce si popovídala také s hostujícím australským šéfkuchařem Shannonem Bennettem. Půvabný "recept s příběhem" na pikantní kuřátko přidala i Halina Pawlowská.

Zářijový Gurmet je opět od první do poslední stránky plný skvělých receptů, nápadů, tipů a krásných fotek!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet jen za 299 Kč a získejte krásný dárek ZDARMA! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama