Petra Stahlová

Meruňkovo–čokoládové hrudky

Moje hodnocení
10x

Pamatujete si na burizony s medem? Tyhle hrudky je obohatily o mandle, sušené meruňky a tmavou čokoládu a výsledkem je křupavé lahodné cukroví, které si zamilují malí i velcí mlsalové. Veganská čokoláda obsahuje jen kakao, kakaové máslo a cukr, žádný sójový lecitin ani jiný emulgátor, a tak má výraznější kakaovou, pro někoho možná více hořkou chuť.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mandle nasekejte nahrubo a pražte v troubě předehřáté na 140 °C zhruba 10–15 minut, až se rozvoní a jemně ztmavnou, ale nespálí se. Vyjměte je a nechte zchladnout.
  2. Mezitím nakrájejte na drobné kostičky sušené meruňky a promíchejte je s pukanci a špetkou soli.
  3. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a za stálého míchání ji zchlaďte na 38 °C.
  4. Mandle přimíchejte k meruňkám a sypké suroviny vmíchejte do rozpuštěné čokolády.
  5. Lžičkou odkrajujte z hmoty kousky a klaďte je na silikonovou podložku nebo pečicí papír. Nechte je nejméně 30 minut tuhnout (krystalizovat) při teplotě kolem 18–20 °C, tak čokoláda ztuhne rovnoměrně a hrudky budou krásně křupat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Petra Stahlová

Veganské dezerty Petra Stahlová

Cukrářka Petra Stahlová svým uměním boří mýty o tom, že veganské dezerty jsou nevzhledné a zdravé na úkor chuti. Vychází z francouzské cukrařiny a precizní zpracování surovin i zaměření na detail činí z jejích dortíčků a zákusků skvosty, které zaujmou na první pohled i na první sousto. Pak vás skutečně překvapí, že neobsahují vejce, mléko ani další živočišné produkty a jsou čistě rostlinné. Kuchařku rozdělila do sedmi kapitol – Pečení, Tartaletky, Dezerty, Servírované dezerty, Zmrzliny, Pralinky a Drobnosti a v každé vás detailně provede inovativními postupy i vysvětlí nové suroviny. A pokud by vám něco nebylo jasné, můžete se k ní přihlásit na cukrářský kurz na webu www.petra-stahlova.cz nebo www.veganskedezerty.cz.


Přečtěte si také

Recepty