redakce Prima FRESH

Čočková polévka s uzeným masem od Yotama Ottolenghiho

Moje hodnocení
11x

Čočková polévka s uzeným masem se zdá být běžnou záležitostí. Dokud nevyzkoušíte tenhle úžasný recept od Yotama Ottolenghiho.

8 porcí
120 minut

Suroviny

Dokončení

Postup přípravy

  1. Uzené maso dejte do velkého hrnce spolu s mrkví, čtvrtkami cibule, celerem, kuličkami nového koření a pepře. Zalijte vodou a uveďte do varu. Příkon snižte a uzené zvolna vařte 3 hodiny, odstraňujte přitom pěnu a tuk z povrchu a je-li třeba, dolévejte vodu, aby bylo maso pokryté. Až bude maso téměř odpadávat od kostí, přesuňte ho do mísy a nechte vychladnout. Vývar přeceďte, zeleninu a koření vyhoďte.
  2. Velký hrnec postavte na středně vysoký stupeň, přidejte olej, nakrájenou cibuli a chilli papričku a smažte 7 minut za častého promíchávání, až cibule začne měknout a barvit se. Přidejte česnek a smažte 2 minuty, pak přidejte rajčatovou pastu, čočku, papriku, skořici, pomerančovou kůru a šťávu a 2-3 litry vývaru z masa, asi půl lžičky soli a hodně pepře. Uvedte do varu. Snižte příkon a nechte zvolna probublávat asi 15 minut, až bude čočka úplně měkká a polévka zhoustne.
  3. Na dokončení smažte kmín na oleji v pánvičce asi minutu, až kmín začne prskat. Sundete z plotýnky, vmíchejte petržel a trochu osolte. Maso oberte z kostí a nakrájejte nadrobno. Vsypte do polévky, prohřejte zhruba 5 minut, pak rozdělte do misky a podávejte zakapané ocuceným olejem.

Vyzkoušejte další recepty na hřejivou čočkovou polévku

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty