Sicilský pekař Piero Barone si v Praze už stačil získat své skalní příznivce a svým pekařským uměním dělá radost každému milovníkovi italské kuchyně. Přitom se do Prahy dostal před dvěma lety čirou náhodou.
Pekař s velkým srdcem
Piero pochází ze Sicílie z města Modica vzdáleného asi 200 kilometrů od Catanie. Už od dětství pracoval na místních třžištích a postupně se vypracoval až na Maestro panificatore – Mistra pekaře. Díky svým dovednostem byl zván majiteli pekáren a cukráren na Sicílii, aby pozvedl úroveň jejich podniků.
K pekařině ho přivedla maminka: „Ona byla tím hnacím motorem, který mě nasměroval k povolání pekaře.” Maminčina zručnost a přístup k pečení chleba Piera uchvátily. Při přípravě těsta odsuzuje přidávání zlepšováků, jako jsou látky k prodloužení trvanlivosti či zvýrazňovače chuti. „Mám radši přírodní produkty, kde je mouka, voda, sůl a kvásek. Právě kvásek způsobuje, že má pečivo ‚bubliny‘ různých velikostí,” vysvětluje.
V pravidelné nabídce Mojí Kredence najdete různé druhy italského pečiva a nechybí ani široký výběr sladkostí, jako jsou croissanty nebo ovocné košíčky. Specialitou Piera jsou tradiční sicilské cannoli plněné ricottou či krémem. To vše se rodí přímo v pekárně nové prodejny Moje Kredenc na Bělohorské ulici 26 v Praze 6, kde zažijete nefalšovanou chuť Itálie.
Pekař s velkým srdcem. Foto: Thinkfood.cz
Tento článek byl přejatý z blogu ThinkFood.cz
ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.
ThinkFood.cz je blog o jídle, nad kterým přemýšlíte. Vařte, jezte… a přemýšlejte.
ThinkFood na jaře 2013 založila Kateřina Obrazová a pod jejím vedením ho připravuje Idealab. Zajímá nás kvalitní jídlo, suroviny a recepty, ale i širší souvislosti okolo jídla. Přidejte kvalitní design, fotografie a jste tady správně.