Zářijovou novinkou v síti prodejen Sklizeno je speciální host v sekci delikates – slavné skleničky zapálené kuchařky Lenky Požárové. Zákazníci mohou nakoupit fenomenální dýňové máslo s vanilkou, vymazlené marmelády, čatní nebo slané speciality.
Ochutnejte výtečné "skleničky" od Lenky Požárové
V nabídce budou navíc i její kuchařky a zákazníci se mohou těšit i na pravidelné ochutnávky a v budoucnu i recepty "sklizené" s Lenkou Požárovou.
Lenku Požárovou znají všichni foodies jako autorku Zapálených kuchařek a návštěvníci farmářských trhů asi neodolali jejím specialitám zakletých do skleniček. A to vše je od září ze všech kamenných prodejen dostupné pouze v síti Sklizeno.
Slavné skleničky Lenky Požárové jsou unikátní nejen svou chutí a magickými názvy, ale samozřejmě i složením, na kterém si jejich autorka zakládá a nikdy u něj nedělá kompromisy. „Když si vybírám suroviny, moje chuťové buňky neznají slitování a pídím se u sadařů po nejaromatičtějších odrůdách. Nestačí mi třeba koupit rajčata od dobrého zemědělce. Chci jen ta nejlepší a nechutnější rajčata z českého pole. Vybírám si vždy netradiční kombinace, hraju si s chutěmi, vůněmi a barvami a strašně mě to baví. Ve skleničce tak zákazníci ochutnávají Lenku Požárovou ad A do Z," popisuje svůj přístup slavná autorka.
Sladké zdravé pokušení
Ve skleničkách nenajdete jinak běžný pektin či agar, všechny jsou totiž vyráběné šetrnou metodou svařování do husta, což je časově i finančně mnohem náročnější. Klasickou kyselinu citronovou nahrazuje přírodní citrónovou šťávou, řepný cukr třtinovým a výsledky jsou tak kouzelné, jako jsou jména jejích výrobků. Ochutnejte a zjistíte, že všechna ta práce, péče a radost se vyplatila a ve skleničkách jsou cítit do posledního sousta.
Nabídka skleniček se ve Sklizeno bude měnit podle sezony. Vše se připravuje v malých sériích, takže některé druhy se mohou brzo vyprodat, ale nahradí je zase jiné. Pro ukázku třeba:
• zrzavé meruňkové čatní s rozmarýnem (170 Kč/200ml)
• rozpustilé jahody s bezovým kvítím (180 Kč/200ml)
• nostalgická rebarbora s ibiškem a skořicí (180 Kč/200ml)
• fenomenální dýňové máslo s vanilkou (170 Kč/200ml)
• uhrančivý švestkový kečup s cayenským pepřem (90 Kč/100ml)
• sádlo z přeštického prasátka s dýňovými semínky, česnekem a mořskou solí (150 Kč/100ml)
„Sdílíme Lenčin náhled na jídlo, úctu k surovinám i tradici a stejně jako ona se vyhýbáme jakýmkoliv zbytečným přídavkům, které by potraviny znehodnocovaly a jen ničily jejich pravou chuť. I proto nám byla Lenka tak blízká a rozhodli jsme se oslovit právě ji. A to, že na spolupráci kývla tak oblíbená a zajímavá kuchařka a autorka, je pro nás vlastně snad i důkazem toho, že jdeme správnou cestou," dodává David Kukla, zakladatel Sklizeno.
Autor: Klára Michalová, PR