Haribo Malý cukrář: Rozvíjejte dětskou kreativitu i kulinářský cit

Kreativita je v dospělosti jednou z neoceňovanějších vlastností. Tvořiví lidé jsou často vysoce inteligentní, umí se dobře přizpůsobit novými situacím, jsou citliví, originální, spontánní a aktivní. Kreativitu je třeba rozvíjet již od dětství. V každém dítěti tkví kreativní potenciál, otázkou je, do jaké míry bude rozvinut.

Batolata poznávají svět všemi svými smysly, předškoláci pak prostřednictvím smysluplnějších her a starší děti již abstraktnějšími metodami. Základem je ale jedno, dát dětem čas, prostor a dostatek volnosti, aby mohly svou kreativitu plně rozvíjet. Jako rodič se nespoléhejte jen na školu a školku, dětem je třeba být vzorem.

Hlavní je proces, ne výsledek

Pružnost myšlení, to je kreativita. Zároveň je to také tvořivý a činorodý proces, kdy nezáleží tak úplně na výsledku, ale důležitý je proces tvorby a zapojení. Vytvořte pro vaše děti podnětné prostředí a odpoutejte se na chvíli od snahy vše rozumově pochopit. V každém dítěti dřímá větší či menší kus kreativity a toto je cesta, jak ji podpořit.

Domácí pomocník

Čas věnovaný dítěti je ta nejlepší investice do jeho budoucnosti. A je jedno, jestli jej strávíte cestováním, hrami venku nebo domácími činnostmi. Když jsme u domácích prací, děti jako magnet většinou láká kuchyně a pomoc při vaření. Máte to doma stejně? Tak toho využijte a zapojte se s vaším dítětem do soutěže Haribo Malý cukrář. Stačí v rodinném týmu ve složení jeden dospělý a jedno dítě ve věku od 5 do 13 let připravit sladký pokrm s libovolnými produkty od společnosti Haribo. Ty patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější jak mezi dětmi, tak mezi dospělými a úspěch dezertu by tak měl být zaručen. Dezert nebo sladké jídlo pak stačí vyfotit a nahrát na www.haribomalycukrar.cz. Soutěž probíhá od poloviny května do konce srpna ve třech kolech, z nichž porota vybere vždy jednoho finalistu z každé kategorie. Na finalisty čekají nejen sladké odměny, ale také kulinářský zážitkový víkend pro celou rodinu v Praze a kuchyňské roboty od společnosti KENWOOD.

Neváhejte a zúčastněte se kulinářské kreativní soutěže. Užijte si společně strávený čas a popusťte uzdu vlastní i dětské fantazii. A pokud byste potřebovali inspiraci, tak tu najdete, včetně detailních pravidel soutěže, na www.haribomalycukrar.cz.

Originální recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty