Značková prodejna La Formaggeria Gran Moravia v pražském Paláci Fénix uspokojí vaše chutě velkým výběrem sýrů a mléčných výrobků pocházejících nejen ze sýrárny v Litovli, ale také z Itálie, Francie a Švýcarska.
Našli jsme sýrový ráj!
Nová vlajková prodejna skupiny Brazzale, nejstaršího italského rodinného podniku mlékařsko-sýrařského odvětví, je v České republice již devátou v pořadí. Na sýrovém sortimentu doplněném víny, těstovinami, oleji, krájenými uzeninami a dalšími lahůdkami převážně italského původu si už pochutnávají zákazníci v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě a v Liberci. V květnu otevřený obchod v horní části Václavského náměstí s plochou přes 200 m2 je zatím největší, za měsíc ho bude následovat desátá prodejna na Vinohradské třídě v Praze.
Prostorný interiér obchodu La Formaggeria
Dostupné všem
Prodejny La Formaggeria Gran Moravia nabízejí za bezkonkureční ceny vysoce kvalitní produkty především ze sýrárny Gran Moravia v moravské Litovli. Přímý kontakt mezi výrobou a prodejnou totiž umožňuje značnou úsporu nákladů. „Většinu sortimentu sami vyrábíme nebo dovážíme. V nabídce máme sýry z kravského, ovčího, kozího a buvolího mléka. Samozřejmostí je ochutnávka vybraného sýra, jeho správné nakrájení a vhodné zabalení. Také vám doporučíme ideální kombinace sýrů a vín a zajímavé recepty,“ vysvětluje Claudio La Carbonara, ředitel sítě prodejen La Formaggeria. Roberto Brazzale, který je za tento projekt odpovědný, dodává: „Italové umějí vytvářet dobré věci, naše výrobky jsou lehké a zdravé, vhodné pro každodenní stravu, a jejich příprava je snadná. Vzdělaní, pozorní a zvědaví Češi na naše nabídky reagují velmi pozitivně a s důvěrou.“
Slavnostní rozkrojení 33kilogramového bochníku sýra Gran Moravia při otevření obchodu
Itálie na jednom místě
Rafinovaný prostor obchodu, který navrhl italský architekt Domenico Rocca, se ihned po otevření zaplnil spoustou zákazníků. Více než 800 účtenek vystavených během prvního dne mluví za vše. Pražané nejvíce kupovali sýr Gran Moravia, který dokonale ladí s českou kuchyní, máslo a čerstvé sýry. V prodejně je však možné pořídit veškeré ingredience, které potřebujete k přípravě široké škály tradičních italských jídel. Nabídku pochutin doplňují obrazové publikace, jež kromě skvělých receptů přibližují také italské regiony. Školený personál je schopen zákazníkům poskytnout erudované informace o zboží i rady týkající se přípravy pokrmů.
Lednice sýrům na míru
Atraktivní novinkou v nabídce prodejen La Formaggeria Gran Moravia je ojedinělá řada mléčných výrobků nazvaná „Čerstvé z naší sýrárny“. Čerstvou ricottu, mozzarellu, giuncatu, caciottu, vážené čerstvé máslo, mléko, jogurty a ochucenou syrovátku sýrárna Litovel každý den dodává přímo do lednice, vyrobené na zakázku speciálně pro tyto produkty italskou nábytkářskou firmou.
Čerstvá Ricotta Speciale
Italům se na Moravě daříV roce 1996 byla v blízkosti Olomouce založena italská sýrárna Orrero ve vlastnicctví rodinného podniku Brazzale, který funguje již 8 generací. Hlavním produktem je sýr Gran Moravia, bodující kvalitou, lahodností typicky zrnitého těsta, nasládlou chutí, hebkou strukturou a rafinovaným aroma. V roce 2003 získal národní značku kvality KLASA, v roce 2011 pak hlavní cenu za „Nejlepší inovaci výrobku“ na mezinárodním veletrhu ANUGA v německém Kolíně nad Rýnem. Kromě toho je od roku 2012 prvním sýrem na světě s vypočítanou „vodní stopou“ (Waterfootprint), díky níž bylo dosaženo velkých úspor ve spotřebě vody. Více na www.laformaggeria.cz
Autor: Jana Šulistová