Mixér: Užijte si první májový den plný jídla

Už máte plány na první květnový den? Jestli ne, určitě mrkněte na naše tipy! Překvapte drahou polovičku degustačním menu, poctivou porcí zmrzliny nebo sklenkou vína. :)

Gurmánský zážitek a romantika v restauraci Signature

Kuchařský tým pod vedením zkušeného šéfkuchaře Pavla Veltruského chystá degustační menu reflektující aktuální roční období, které vzdává hold lásce a bude se podávat pouze ve středu 1. května.

  • Královský krab, celer, jablko
  • Chřest a kačenky
  • Siven, hrášek, fava fazolky, chorizo, lanýž, sušené rajče
  • Kachní prso, oříšková polenta, medvědí česnek, červené zelí
  • Rebarbora, bílá čokoláda, vanilka, maliny, pomeranč, jahoda

V ceně menu je párování vín i nealkoholických nápojů, welcome drink i odvoz vozu. Zavítejte do restaurace Signature v Brně!

Veggie Náplavka JOY

Další ročník kultovní prvomájové Veggie Náplavky nese podtitul JOY – Radost. Veggie Náplavka a Veggie Vánoce přitahují každý den tisíce návštěvníků z ČR i zahraničí, představují se zde totiž nejnovější trendy, hity a novinky zdravého a ke zvířatům a planetě ohleduplného životního styl. Čekají vás setkání s inspirativními osobnostmi, projekty, ale také gastronomie! Stále častěji se objevují pokrmy čistě vegan.

Prvomájové zmrzliny Cukráře Skály

S prvním jarním sluníčkem a kvetoucími stromy je spojeno také první venkovní „zmrzlinování“. Vylepšete si polibek pod rozkvetlou třešní sorbety, šerbety nebo smetanovou zmrzlinou Lukáše Skály. Ochutnat můžete klasiku v podobě vanilkové, čokoládové, ale také netradiční chutě: liči s grepem, mučenka s kokosem a jiné. Mimo již zmíněné zmrzlinové příchutě můžete u Cukráře Skály ochutnat například kávovou s banánem. Velkým hitem je višeň s rozmarýnem, která je výrazná jak chuťově, tak i barevně.

Zakončete den skleničkou vína, po kterém nebolí hlava

Jedinečná atmosféra, profesionální obsluha a vína pěstovaná s ohledem k přírodě. Ve vinném baru VELTLÍN v srdci Karlína můžete ochutnat přírodní autentická vína z regionů bývalé Habsburské monarchie. Vinné menu v baru nenajdete, každý den otevírají nové lahve podle vaší nálady. Rozpité lahve si můžete vzít s sebou a pokračovat ve večírku v soukromí domova.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty