Tipy na ostravské podniky, kde ochutnáte pelmeně nebo burgery

Bydlíte v Ostravě, případně se do tohoto města v dohledné době chystáte? Pak určitě oceníte tipy na zajímavé podniky! Dnes pro vás máme první tři – místo, kde můžete ochutnat pelmeně nebo vareniky. Bistro, kde vás zaujme jídlo, ale očaruje i samotné prostředí. Nebo podnik, kde si na své přijdou milovníci vepřového!

Pelmeški

Ostravský podnik Pelmeški najdete v ulici Českobratrská, kousek od Janáčkovy konzervatoře. Otevřeno mají ve všední dny od 10.30 do 18.00 a pochutnat si tu můžete na velice oblíbeném pokrmu – pelmeních. Pelmeně jsou národním jídlem Ruska, ale i sousedních zemí. K nim pak můžete přihodit pár vareniků, třeba s tvarohem a jahodovým přelivem.

Českobratrská 22, Ostrava

webové stránky

HogoFogo bistro

Naším druhým tipem je HogoFogo bistro, které se přestěhovalo do impozantního historického domu na Sokolské třídě. Majitelé mají vřelý vztah ke gastronomii; mají rádi jídlo, víno, dobré pivo, dobře připravený drink, s péčí připravenou kávu... domácí pečivo a čerstvé sezonní suroviny. Otevřeno mají také pouze ve všední dny od 11.30 do 22.00. Pochutnat si tu můžete na menu a la carte, kde najdete burgery nebo žebírka. K dispozici vám ale je i týdenní nabídka, v té aktuální mají například morkovou kost jako předkrm, veganský krém z mrkve a manga nebo guláš z hlívy ústřičné.

Sokolská třída 6, Ostrava

webové stránky

Vaše prasátko

Dnešní tipy jsou hodně masové, tak se příště zaměříme na vegetariánské podniky, nicméně ten dnešní a zároveň poslední se jmenuje Vaše prasátko. Z názvu je trochu patrné, že hlavní surovinou bude pravděpodobně maso. Toto bistro s netradičním názvem najdete ve Stodolní ulici a smlsnete si tu na trhaném vepřovém v houskách, bulkách nebo toustech. Tak vyražte!

Stodolní 3, Ostrava

webové stránky

Připravila Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty