Tipy na brněnské podniky, kde si pochutnáte na jídle i pití

Minule to byla Ostrava, tentokrát jsme se zaměřili na Brno! Tam je zajímavých podniků hned několik, my jsme vybrali první čtyři. Můžete se těšit na netradiční cukrárnu, burzu s pivem nebo populární ramen.

4pokoje

Už jste navštívili podnik 4pokoje? Jak už napovídá název, číslo 4 není jen náhodné – najdete tu kavárnu, bistro, bar a noční podnik. Jídelní lístek se tu mění několikrát během dne, stejně tak se liší ceny za položky v menu. U každé jsou připsána písmena A až F, díky kterým poznáte, jak výhodná aktuální cena je. Písmeno F představuje nejvyšší rozdíl v ceně oproti základu. Skvělé je, že si tu můžete objednat třeba krupicovou kaši, ale nejenom ráno!

Vachova 6, Brno

webové stránky

Pivní burza

Zážitková pivnice Pivní burza spojuje požitek z posezení u piva se zábavou a dravou soutěživostí. Jde o jednoduchý koncept využívající moderních technologií – ceny jednotlivých piv stoupají a klesají podle objednávek, a pokud využijete správného okamžiku, můžete se na parťáka naproti jen usmát s pivem o pár korun levnějším, než si chvíli po vás objednal on. Stačí správné načasování a stanete se nejlepším „investorem“ večera! Pivo objednáváte přes dotykové obrazovky, na kterých můžete kontrolovat skóre, ale také zjistit, jestli vám vybrané pivo bude chutnat.

Jánská 16 & Veveří 21, Brno

webové stránky

SORRY – pečeme jinak

Velice netradiční cukrárnu najdete v budově, kde dřív sídlila kavárna U kouřícího králíka. Dnes tu najdete podnik SORRY – pečeme jinak, kde nepečou klasické dortíky a koláčky, ale originální sladké skvosty. Jako třeba proslavený mechový dort z listového špenát, který je ozdobený opravdovými cvrčky nebo modré pralinky ve tvaru roztomilých zvířátek. Barvami a netradičními chuťovými kombinacemi se tu rozhodně nešetří! :)

Křídlovická 1, Brno

Facebook

Ramen BRNO – JIŽ BRZY

V Brně brzy otevře druhé specializované ramen bistro! Jmenuje se výstižně – Ramen BRNO. Musíme vyzdvihnout vlastní "nudlárnu", kde připravují domácí ramen nudle! Jestli do tohoto podniku zavítáte, nezapomeňte do ní nakouknout. Otevíračku plánují na 24. 10. a těšit se můžete třeba na Tonkotsu Shoyu Ramen. ;) Jednu porci jejich ramenu jsme vyzkoušeli v testovacím týdnu – i když jsme měli určité menší výhrady, opravdu nám chutnal. Tak ho zkuste taky!

Václavská 16, Brno

webové stránky

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty