Podpořte s námi oblíbené podniky během karantény: Praha

Situace je náročná, to je všem jasné. Restaurace, bary nebo třeba kavárny bohužel zažívají krušné chvilky, jelikož nemohou fungovat běžným způsobem. I tak je ale stále můžeme společně podpořit: nákupem přes e-shop, rozvozem nebo návštěvou u výdejního okénka. Dnes pro vás máme pár tipů na pražské podniky, ale věříme, že jich je daleko, ale daleko víc. Pusťte se do čtení a příště čekejte tipy z dalších měst.

Bar Cobra

Oblíbený letenský Bar Cobra se i v těchto chvílích stará o naše žaludky! Zařídili si výdejní okénko od rána do pozdějšího odpoledne a vydávají obědy, sendviče nebo třeba moučníky.

  • jídlo můžete objednávat předem nebo na místě (zařídí ale i rozvoz)
  • ideálně objednávejte pro více lidí: čím víc porcí objednáte, tím méně platíte
  • přijímají pouze bezhotovostní platby
  • senioři zde mají oběd jen za 75 Kč (ideálně, když jim ho někdo přinese), členové IZS také

Objednat si u nich můžete i přes aplikaci Nesnězeno, která výjimečně funguje nejen jako místo, kde najdete jídla ve slevě, aby se neplýtvalo. Nyní je plná jídla i bez slev a pomáhá podnikům v tomto nouzovém stavu jako nový objednávkový systém.

Coffee room.

Známý vinohradský podnik Coffee room. vytvořil speciální výdejní okénko přímo ve dveřích, aby nám jejich snídaně, smoothie misky a další dobroty nechyběly příliš dlouho. Objednat si můžete i předem např. přes Facebook. Přibalte si roušku a zajistěte si zásoby chuťovek nebo třeba zrnek kvalitní kávy.

Etapa

Sympatičtí P&G Foodies (jejich recepty najdete i u nás na webu) si, když se to tak vezme ještě relativně nedávno otevřeli vlastní bistro Etapa. Je nám proto jasné, že tato situace pro ně musí být hodně náročná, a proto jim chceme pomoci i touto cestou! Stejně jako jiní pro vás zajistili speciální výdejní okénko, takže u nich můžete koupit všemožná jídla, domácí křupavý chléb, zrnka kávy nebo jiné produkty. Nenechávají totiž ve štychu ani své dodavatele (farmáře nebo třeba pěstitele). Zásoby vajíček, čajů a dalších dobrot si můžete doplnit i přes jejich e-shop nebo si vše nechat poslat přes Wolt.

Momoichi

Chybí vám během těchto těžkých chvil asijské jídlo? Ani Momoichi nezahálí a připravilo pro vás speciální výdejní okénko. Čekají na vás polévky, knedlíčky nebo ikonické okonomiyaki. Objednávejte přes telefon a vychutnejte si výtečné speciality i doma, hezky v bezpečí. A kdyby se vám nechtělo ani volat a raději si na jídlo počkáte, i tady vám pomůže Wolt.

Kafe Karlín

Pro milovníky kávy, kterým doma chybí vlastní kávovar, může být toto období obzvlášť náročné. To musí být rozhodně jasné i podniku Kafe Karlín, který si proto nechal vyrobit opravdu bezpečné okénko a voňavé kelímky kávy vydává dál! Mimochodem, toto okénko pro ně na zakázku vyrobili Mirek a Martin z Promotools. Ti se poté rozhodli, že s touto vychytávkou půjdou na trh a pomohou i dalším podnikatelům. Kdo by tedy potřeboval svůj provoz vylepšit a zajistit ještě hygieničtější provoz, zastavte se na webu Bezpečně otevřeno.

Kde se najim

Kdybychom měli sepsat všechny pražské podniky, které stojí za zmínku, vyšlo by to na několik sáhodlouhých článků. A to asi aktuálně tak rychle nezvládneme. :) Protože jich ale chceme podpořit co nejvíc, na závěr pro vás máme tip na skvělou stránku, která vám pomůže velkou část těchto podniků, navíc po celé republice, najít. Jmenuje se Kde-se-najim a stojí za ní Storyous. Od podniků na mapě si můžete objednat jídlo k vyzvednutí nebo k rozvozu. Některé z nich umožňují online objednávku jídla s sebou přímo z daného webu, a to po rozkliknutí detailu podniku. Těm zbylým zatím musíte zavolat.

A pár slov na závěr. Vždy doporučujeme upřednostňovat platby kartou, ať společně minimalizujete kontakt. Dodržujte rozestupy, nezapomeňte pořádně nosit roušky, ideálně třeba i rukavice a buďte hlavně ohleduplní. Nakupte ostatním členům rodiny, seniorům z okolí nebo dalším sousedům, pro které je vycházení ven nemyslitelné. Společně to zvládneme! Děkujeme!

P. S. A jak jsme slíbili, s tipy ještě nekončíme!

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty