Nová místa k návštěvě: chlebíčky v novém kabátku, pizza gourmet i do 360 vteřin

Za poslední dobu se otevřelo hned několik nových podniků. I když – v Čechách se restaurace otevírají snad neustále. My pro vás máme tři z nich, které nás zaujaly. Pojďte si s námi pročíst další z článků speciálu Nová místa k návštěvě.

Amano, nová restaurace Riccarda Lucqueho

Skupina restaurací a bister La Collezione, kterou založil italský šékuchař Riccardo Lucque, otevírá novou restauraci Amano. Jedná se tak už o osmý podnik tohoto restauratéra a Ondřeje Rákosníka. Amano našlo svůj domov na frekventované a v budoucnosti velmi žádané lokaci ulice Na Pořící, konkrétně č. 48. Stává se tak sousedem již existujících bister La Bottega Bistroteka a La Bottega Linka, které se nacházejí v blízkém okolí. Amano otevřelo návštěvníkům své dveře poprvé v sobotu 9. března 2019. Zaměření na autentickou italskou kuchyni si udrželo i Amano, avšak svým konceptem se liší od restaurací Aromi nebo La Finestra in Cucina či bister La Bottega. Restaurace pojme až 120 hostů a v Praze hodlá představit tzv. pizzu gourmet. Jedná se o pizzu ze specifického těsta, které kyne a po upečení je doplněno o další ingredience.

Jan Paukert Bistro v novém: nezapomenutelný gastronomický zážitek

Patříte mezi milovníky opravdu kvalitní gastronomie a rádi vyhledáváte podniky s rozmanitou nabídkou originálně zpracovaných pokrmů? Pak by vám v hledáčku rozhodně neměl chybět polyfunkční podnik Jan Paukert Bistro, který se nyní v pozměněné podobě otevírá na Rohanském nábřeží v pražském Karlíně. Útulné bistro si zakládá na tradici rodiny Paukertů, jež se proslavila obloženými chlebíčky a lahůdkami všeho druhu. Kromě oblíbených chlebíčků v původní i novodobé podobě si tu pochutnáte i na tradičních českých pokrmech nebo mezinárodních specialitách.

Revoluční pizzerie bez obsluhy s pizzou hotovou do 360 vteřin

Zcela nový koncept pizzerie přináší 360pizza, za jejímž vznikem stojí Petr Cichoň, zakladatel značky Bageterie Boulevard a majitel společnosti Crocodille. Jedná se o revoluční typ restaurace, kde si v bezobslužném provozu na kiosku můžete sestavit pizzu podle vlastní chuti, která bude připravena nejpozději do 6 minut, tedy 360 vteřin. Variantou je také možnost objednání online s doručením do 30 minut. První kamenná restaurace byla otevřena na dejvickém „Kulaťáku“ v Praze.

Koncept restaurace se vydal cestou posledních technologických novinek a trendů, kdy k objednání vybraného jídla není třeba vůbec komunikovat s obsluhou, ale s automatickým (samoobslužným) kioskem. Buď si můžete vytvořit svoji vlastní pizzu, nebo si vybrat z nabídky tradiční neapolské pizzy sestavené italským pizzařem Alessandrem, který své zkušenosti získal u známých evropských šéfkuchařů. Objednávku na kiosku lze pak zaplatit kartou nebo elektronickou stravenkou. Pohodlně můžete ale objednávat také z vašeho počítače nebo z mobilu, webová stránka je plně kompatibilní s mobilními zařízeními.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty