Na návštěvě v restauraci Corso

Najdete ji jen pár kilometrů od Prahy ve známých Řevnicích. Inspirují se zde evropskou gastronomií a myslí i na lokálnost. Víc už zjistíte v našem novém článku!

Nasedli jsme do vlaku na Hlavním nádraží a těšili se, co nás v tomto podniku čeká. Doslechli jsme se o něm během léta, ale oficiálně funguje už od února tohoto roku. Šéfkuchařem je Daniel Holan, známý například z restaurací SOHO, Zdenek's Oyster Bar nebo Krystal Bistro. Ochutnali jsme v podstatě celé obědové menu z daného dne a prohodili pár slov o místní kuchyni.

Příjemné posezení kousek za Prahou

Když se do restaurace Corso vydáte, počítejte s tím, že obědové a večerní menu je dost odlišné. Přes oběd mají k mání jednodušší recepty a méně experimentují. Chuť zkoušet nové si naopak užívají při sestavování à la carte menu, které hostům nabízejí večer.

Inspirují se evropskou gastronomií a zároveň využívají sezonní suroviny. Proto se jejich nabídka jídel relativně často mění, aby mohli pružně reagovat na ingredience, které jsou zrovna k dispozici.

Z vlastní kuchyně mají například také sušené maso a během vaření často používají metodu sous-vide. Mezi oblíbené recepty samotného šéfkuchaře patří plněné ravioly, ale také candát.

Poctivá jídla z otevřené kuchyně

Usazeni jsme byli naprosto ideálně, hned kousek od otevřené kuchyně. Během naší návštěvy jsme si proto čas od času odskočili od stolu a dívali se kuchařům pod ruce. Velmi milá obsluha nám nabídla ochutnávku menších porcí z celé obědové nabídky, což zde není běžná věc, ale moc nás tato možnost potěšila, protože jsme tím pádem mohli ochutnat o to víc.

Od všeho jsme tedy dostali menší porce a kromě dezertu a polévky (na tyto pokrmy nám v břiše nezbylo místo) jsme si dali snad pět nebo šest hlavních jídel. Vše jsme pak zakončili kávou a speciálním gin tonikem. Mezi naše favority patřily v “první polovině menu” špagety se sušenými rajčaty a hráškem. Pak nám moc chutnalo kuře supreme s hustou omáčkou a přílohou. Většina jídel byla o něco víc slaná, takže tam bychom určitě ubrali, ale jinak nás bavila. :)

Restauraci najdete na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad a z vlaku se k ní dostane pěšky do 15 minut. Víc informací najdete na jejich webových stránkách.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty