4 tipy na originální valentýnská menu

Stále bádáte, kam s vaší drahou polovičkou vyrazíte na Valentýna? Už nemusíte! Máme pro vás zajímavé tipy do luxusních restaurací. A jestli ještě tu svou polovičku hledáte, máme tip i pro vás. ;)

Valentýnské menu restaurace Mlýnec

Únorový čas patří všem zamilovaným. Společně strávené chvíle v podobě romantické večeře jsou tím nejlepším dárkem, kterým potěšíte svoji drahou polovičku. Pozvat ji můžete do restaurace Mlýnec, kde si navíc láskou naplněné menu můžete vychutnávat po celý měsíc. Pro zamilované páry připravil šéfkuchař Marek Šáda se svým týmem čtyřchodové valentýnské menu plné lahodných surovin a afrodisiak. V úvodu na vás čeká emulze z ústřic s avokádem a jablky, jako hlavní chody jsou připraveny šafránové rizoto a hovězí steak s lanýžovou omáčkou. Romantická večeře následně vyvrcholí čokoládovou explozí. Společný čas uzavře sladká tečka v podobě čokoládové koule s višněmi a horkou čokoládou.

Zažijte jedinečný Valentýn v restauraci Grand Cru

Pokud se stále rozhodujete, kam na svátek zamilovaných pozvat svou drahou polovičku, máme pro vás perfektní tip. Proslulá restaurace Grand Cru připravila jedinečné gurmánské valentýnské menu. Pokud jste oba milovníky prvotřídního jídla a pití, neměli byste tento výjimečný okamžik propást. Přijďte si pochutnat na dokonalém pohoštění a užijte si skvělý gurmánský zážitek.

Těšit se můžete na sladkovodní raky a chobotnice, srnčí carpaccio s černými lanýži a lesními houbami s květákem nebo třeba na tresku skrei se salátem z květáku, uzeného úhoře a romanesco. Sladkou tečku představuje čokoládové vejce s mangem a bílou čokoládou. Valentýnské menu bez vína vás vyjde na 2590 Kč za osobu. Pokud byste si rádi vychutnali menu spolu s napárovanými víny, zaplatíte 4690 Kč za osobu.

Valentýn v hotelu Alcron

Hotel Alcron má hned dvě restaurace. La Rotonde je tou větší z nich. Šéfkuchař Roman Paulus si ke svátku zamilovaných připravil pro své hosty neotřelé Valentýnské menu, které je zárukou úspěchu.

Amuse bouche, kozí sýr s pečeným pórkem a marinovanou šalotkou, petrželový krém s kokosovým mlékem a hruškou, filátko pstruha s quinoou, daňčí hřbet s kaší ze sladkých brambor a pohankou, valentýnský dezert pro dva. Cena za osobu: 1400 Kč, tak si rezervujte stolek. :)

Valentýnský kurz vaření pro singles

Na valentýnský víkend 16. února chystají v Chefparade seznamovací kurz vaření až pro 30 single účastníků a účastnic. Máte chuť na seznamování? Chcete otestovat, zda láska opravdu prochází žaludkem? Nebo byste jen rádi potkali nové přátele, kteří také milují vaření? Tak to je pro vás kurz Valentýnské vaření pro singles jako dělaný!

Vybírat můžete z menu o 5 chodech: Carpaccio ze špičky svíčkové s rukolovým pestem, olivovým olejem a hoblinami parmazánu, domáci ravioli plněné ricottou s šalvějovým máslem a houbovou omáčkou, candát na fenyklu s máslovou zeleninou, steak ze středu svíčkové s omáčkou z červeného vína, batátové pyré a Crepes Suzette.

Připravovat můžete jen to, na co máte chuť, všechna jídla budeme totiž vařit paralelně. Každý pokrm bude mít své stanoviště a nikde vás nic nedrží. Můžete klidně odbíhat podle toho, co (a s kým) budete chtít vařit. Po celou dobu kurzu bude otevřený bar. Kurz stojí 990 Kč.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty