3 tipy na nové podniky: vege bistro, restaurace plná piva a moderní kuchyně

Podniky plné dobrého jídlo, skvělého pití a všeho kolem toho. Tipy na nové podniky na náš web zkrátka patří, tak je s námi pojďte objevovat! :)

Neotřelé menu a vlastní pivo najdete v pražské restauraci Pivo Karlín

Steaky z prvotřídního masa, pečené selátko nebo škvarky z mangalice v sádle. A nové menu s dezertem našeho dětství. Nejen to nabízí pivovarská restaurace Pivo Karlín v Praze. Zdejší šéfkukachaři dovedou uspokojit opravdu ty nejvybíravější a nejnáročnější hosty. Vybrat si můžete z polední i speciální nabídky i z obvyklého jídelního lístku. Lákavá je také romantická večeře pro dva, ve které jsou hlavním chodem kachní prso, angreštová zavařenina, omáčka z hořké čokolády, batáty anebo tygří krevety, dýňový bisque, chilli a baby brambory.

A to není všechno. Každý správný labužník ví, že není nic lepšího než zapít dobré jídlo dobrým pivem. Díky vlastnímu pivovaru, který je považován za první karlínský pivovar, protože pražská městská část Karlín za dvě stě let svého trvání nikdy svůj vlastní pivovar neměla, si ho tady vaří sládkové sami. Myslíte, že teď je to už úplně všechno? Nikoliv. Součástí karlínského pivovaru je i jedinečné řeznictví a farmářský obchod s regionálními specialitami. Pivo Karlín najdete přímo v nové kancelářské budově BUTTERFLY KARLÍN na úpatí kopce Vítkov, takřka na konci ulice Pernerova.

Pernerova 691/42 Praha 8 Karlín

Bistro foodblogerů jako splněný sen: Etapa

Petr a Gábi alias PG foodies, vítězové foodblogu roku, hojně sdíleli na svých sociálních sítích, jak jim jejich nové bistro roste pod rukama. Po 5 měsících otevřeli, a to hezky na Nový rok 1. ledna 2020. Kde? V oblíbené čtvrti Karlín. Odstartovali tak svoji Etapu, kde servírují barevný zeleninový brunch plný neokoukaných kombinací, výběrovou kávu, domácí limonády a úsměvy po celý den. Pečou vlastní 100% celozrnný kváskový chléb a fotek z jejich sladkého baru je už plný Instagram.

Urxova 479/6, Praha 8

Restaurace Vallmo

Dlouholetí přátelé Martin Makovička a Petr Flek spolu dříve pracovali a bydleli. Poté se jejich cesty rozešly, Martin odjel do Kanady a Irska, Petr do Španělska a Švédska. V létě 2019 se ale dohodli, že si otevřou restauraci. Našli prostor na Praze 2 v Plavecké ulici a v říjnu začali na všem pracovat. Bez pomoci investorů a firem – celou budoucí restauraci Vallmo zrekonstruovali za pomoci rodin a přátel.

Otevřeli po dvou měsících, a to 3. prosince. Směr jejich kuchyně je moderní evropská gastronomie, zaměřená na české suroviny. Dodavatele mají z farem a rádi podporují český trh. Otevřeno mají od úterý do soboty, najdete tu obědové menu od 11.30 do 14.30, poté večerní od 17.30 do 22.30. V sobotu je otevřeno od 12.30 do 22.30. Vallmo znamená ve švédštině “mák”, název vznikl spojením příjmení jednoho z majitelů, Makovička, a toho, že Petr žil dlouho ve Švédsku.

Plavecká 404/4, Praha 2

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty