3 místa, kde si dáte sushi burrito nebo onigirazu

Milujete sushi a chcete zkusit něco nového? Ani se vám nedivíme, sushi je silně návykové! Existuje ale hned několik dalších možností, jak si tuto rýžovou specialitu užít. Dnes vám přinášíme dvě z nich: sushi burrito a onigirazu. První je v podstatě fusion, druhá je klasický japonský street food. Tak jdeme na to!

Mr. Sushito

Podnik původem z Ostravy poprvé otevřel dveře svým zákazníkům už v roce 2017. Nápad se založením Mr. Sushito padl při cestách po Evropě, kdy dva bratři narazili na pokrm sushi burrito. Po prvním kousnutí tomuto pokrmu naprosto propadli a hned bylo jasno. Zatím je to asi jediný takto silně specializovaný podnik, který má hned 9 druhů sushi burrita. Nicméně u nich jen nezůstalo a postupně sortiment rozširují o salátové misky a asijské nudle.

Od února mají i druhou pobočku, konkrétně v Brně! Vybrat si můžete z variací s lososem, tuňákem, krevetami, tofu, ale také s grilovanou zeleninou.

Janáčkova 3, Ostrava + Janská 10, Brno

Poke Haus

Dalším tipem na sushi burrito spot je Poke Haus. Proslavili se, jak už název napovídá, havajským poke. Ale postupně vycítili potenciál a do nabídky zařadili i sushi burrito, jen mu říkají také poke burrito. Vybrat si můžete z kombinací s lososem, tuňákem, krevetami, tofu a chobotnicí. K tomu různé omáčky, posypky a tak dále. Zkrátka ve stylu oblíbeného poke. Objednat si ho můžete na jejich pobočce v centru nebo přes aplikaci Wolt.

Odborů 2, Praha

Onigirazu

Náš poslední podnik se maličko odlišuje, ale pracuje s podobnými surovinami. Už jste slyšeli o onigirazu? Je to vlastně japonský sendvič, ve kterém najdete spoustu ingrediencí z populárního sushi. Řasu nori, rýži, všelijaké náplně, to vše ve velice praktickém balení. Je to zkrátka ideální fastfood.

Stejnojmenný podnik v ulici Milady Horákové nabízí tuto pochoutku ve veganské variantě. Většinou je k mání hned několik druhů a miso polévka k tomu. Tak zaskočte a ochutnejte specialitu z japonských končin.

Milady Horákové 9, Praha

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty