Nebojte se duchů a pojďte péct! Halloween už klepe na dveře

Vydlabané dýně, strašidelné postavy a spousta svíček – přesně to se většině z nás vybaví, když si vzpomeneme na americký svátek konající se každoročně poslední říjnový den. Halloween totiž stále víc proniká i do našich končin, kde si jej oblíbily zejména děti ve školkách a školách.

Tam se v duchu Halloweenu čím dál častěji pořádají tematické akce, a děti se tak mohou dokonale vyřádit i co se výzdoby týče. A jestli jsou i vaše ratolesti do tohoto původně keltského svátku zapálené, o to větší máte důvod si s nimi něco dobrého upéct. Inspirujte se třeba našimi tipy přímo od odborníků ze Světa cukrářů.

Pokud si člověk k dekorování sladkých pochutin připraví správné pomocníky, jde to pak už skoro samo. Na co byste tedy v případě Halloweenu určitě neměli zapomenout? Rozhodně se vám bude hodit černá a oranžová barva! A to ať už se jedná o marcipán, gelové barvy, či jedlý fix, díky nimž můžete jednoduše dotvářet své sladké výtvory. Vhod pak dále přijdou i tematická vykrajovátka, které vám pomůžou vykouzlit dokonalé sušenky nebo perníčky ve tvaru duchů či netopýrů. Mají ale mnohem širší využití, budou se vám třeba hodit i ke zdobení cupcakes. „Vykrajovátka můžete použít k vypichování ozdobných tvarů, které pak snadno ke cupcakes připevníte jedlým lepidlem. Ale poslouží nejen při pečení. Pokud byste si chtěli vytvořit halloweenskou výzdobu do květináče či truhlíku, vykrajovat s nimi můžete i keramické hmoty,“ radí Michal Kubíček, majitel cukrářského portálu Svět cukrářů.

Co je dále kromě perníčků a cupcakes k dekorování přímo stvořené, to jsou oblíbená dortová lízátka neboli cakepops. Kulatý tvar totiž nabízí nepřeberné množství možností – zahalte lízátka do oranžové barvy, přidejte pusu, oči a vytvořte si tak perfektní sladké halloweenské dýně na špejli. Vaší představivosti se ale rozhodně meze nekladou, a tak můžete vykouzlit třeba pavouky, lebky nebo tajemné čarodějnice. Pokud se nechcete pouštět do velkých složitostí a raději byste si nazdobili něco jednoduššího, připravte si meringues či sněhové pusinky. Co vám tyto bílé obláčky připomínají? Stačí domalovat ústa a oči a máte duchy jako z pohádky! Stejně si můžete vyhrát i s krémem na cupcakes – stačí na „čepici“ přidat oči a máte vyhráno.

Všechny pomocníky najdete na www.SvetCukraru.cz

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty