Dekorace na zeď: jaké jsou moderní a do kterých naopak neinvestovat?

Zútulnit interiér lze mnoha způsoby. Vedle pořízení stylového a pohodlného nábytku můžete svou domácnost vyplnit pokojovými rostlinami dodávajícími radost. Jenže co zdi? Na stěny jednotlivých místností pokojové rostliny nebo nábytek neumístíme. Na ně patří dekorace na zeď, jež mohou mít mnoho podob.

Dekorace na zeď jsou levné a efektivní

Při procházce internetových katalogů narazíte na mnoho, opravdu mnoho různých bytových doplňků, z nichž lze celou řadu umístit na stěny pokojů. Nejsou nijak drahé, ale umí udělat pořádnou parádu. Pokud pomineme klasické fotografie, které už spíše pokládáme na noční stolky, abychom naše blízké spatřili ihned po probuzení, patří mezi moderní dekorace na zeď také obrazy, samolepky, tapety a samozřejmě i složené puzzle.

Obrazy nikdy nevyjdou z módy

Za zvážení stojí především obrazy, které prakticky nikdy nevyjdou z módy. Jsou to jedinečné, neustále stylové módní doplňky, jež dodávají jednotlivým zdem v domácnosti život. Mohou vypadat různě - mohou být abstraktní, stát za nimi může slavný umělec nebo se může jednat pouze o zarámovaný plakát, který v mládí ukrýval oblíbený časopis pro náctileté.

Za trend posledních let je možné označit vícedílné obrazy. Skládají se z více dílů, přesto do sebe dokonale zapadají. Naopak krokem vedle je obyčejný rám, který uvnitř neskrývá nic. Takováto zbytečná dekorace nemá žádný efekt, tak pozor na to.

Samolepky nejen do dětských pokojů

Naopak vhodné jsou samolepky do pokojů. Zatímco některé mají podobu zvířat, jiné podobu listů nebo květin. Je prakticky na každém, pro jaký motiv nebo provedení se rozhodne.

Tato dekorace na zeď bývá nejčastěji dětských pokojů. Děti touží po zázemí, které je na pohled výjimečné. A samolepky z jejich království jedinečnost bezesporu udělají.

Tapety oživí interiér

Pokud toužíte po razantní změně, která by vedla k oživení a zútulnění domácnosti, tapety jsou jasným favoritem. Mohou pokrýt pouze jednu zeď daného pokoje, a tím vznikne zbrusu nový interiér, který nemá sebemenší konkurenci.

V současné době jsou hitem tapety nesoucí přírodní motiv. Lesy, louky, květiny - to vše patří do moderních domácností, kde ekologie a životní prostředí hrají prim.

Puzzle se vrací do módy

Stejně jako v módním průmyslu přichází opět do kurzu kousky z devadesátých, ne-li sedmdesátých a osmdesátých let, podobně je tomu i ve světě bydlení. Zde si své místo opět vydobyly obrazy složené z puzzle. Respektive puzzle, které se po složení dá zarámovat.

Ovšem dříve se do rámů dával prakticky každý obrázek. Nyní se spíše převádí oblíbené fotografie na puzzle a tento typ se zarámuje. V interiérech tak může viset rodinná fotografie složená z puzzlí či domácí mazlíček.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty