Tipy na květnové gastroakce: víno, další víno a trochu toho street foodu

O víkendu by se mělo umoudřit počasí, tak pro vás máme pár tipů, kam vyrazit za dobrým pitím a jídlem. A také jeden tip navíc pro ty, kteří rádi plánují trochu dopředu. ;)

Prahu a Středočeský kraj rozšumí Sektival!

Praha, Beroun, Kladno, Slaný, Lysá nad Labem, Velký Osek nebo zámek Loučeň – to jsou města, ve kterých od 17. května do 2. června budete moci navštívit již čtvrtý ročník Sektivalu. Přijďte ochutnat třeba tataráček z červené řepy s opraženou cizrnou se sklenkou Bohemia Sektu Blanc de Noirs nebo marinovaná kachní prsíčka na asijský způsob s nakládanou zeleninou a Bohemia Sektem Chardonnay brut. Sektival je festival toho nejlepšího, co vznikne spojením výběrových sektů a delikátního jídla. Máte rádi bublinky, ale nechcete si objednávat celou lahev? Díky Sektivalu ochutnáte jen skleničku od každého z vynikajících sektů a za jediný večer poznáte nejrozmanitější chutě a vůně, které oslní vaše smysly.

Nechte se unést bublinkami na Proseccofestu!

Milujete prosecco? Svátek tolik oblíbeného italského šumivého vína je opět tady! Víkend 18. a 19. května bude patřit právě tomuto nápoji, italským delikatesám a nádhernému výhledu na celou Prahu ve Villa Richter na Pražském hradě. Přijďte se naladit na italskou vlnu a vychutnat si květnové sobotní odpoledne v té nejlepší společnosti.

Color Food Festival

Color rádio slaví šesté narozeniny a oslavy pojme tou nejlepší formou. Tancem a vynikajícím jídlem ve všech možných barvách. Ve Žlutých lázních se vám 19. května představí ti nejlepší z nejlepších v rámci pražské street food scény. Je libo balkánský gril nebo argentinský steak? Co pár napařovaných čínských taštiček nebo španělské tapas, domácí mozzarellu nebo libanonské mezze? Samozřejmě, že nebude chybět seafood, a jak jinak než by Maare. To vše podpoří DJové Color rádia živým vysíláním a pár skvělých živých kapel. Máte se na co těšit.

Festival Praha pije víno oslaví osmitisící ročník vína

Festival Praha pije víno, vinařský festival autentických vín, který patří k největším v Evropě, se od 24. do 25. května ponese ve znamení oslav významného výročí – 8000 let vína. Archeologové v Gruzii totiž objevili u řeky Chrami neolitickou keramiku, která obsahovala stopy vína starého osm tisíc let. Organizátoři festivalu, pražský vinný bar VELTLÍN zastoupený Bogdanem Trojakem a společnost Champagnier v čele s Antonínem Suchánkem, proto pozvou na šestý ročník festivalu přední gruzínské vinaře, kteří vyrábějí vína v kvevri, tradičních hliněných nádobách. Hlavní hvězdou festivalu bude gruzínské vinařství Lagvinari, návštěvníci se však mohou těšit na dalších 80 vinařů z území bývalé Habsburské monarchie a z přilehlých i vzdálenějších vinařských regionů.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty